2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

'İstanbul'un ulaşımı bir çırpıda çözülmez'

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'un trafik sorununun bir çırpıda çözülemeyeceğini belirterek, "Kısa ve orta vadeli çözümler yanında uzun vadeli çözümler üreterek yarın için de çözümler ortaya koyacağız" dedi.

"İstanbul'un Ulaşım Sorunları" toplantısı İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, Marmara Salonu'nda başladı. Toplantıya, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bayındırlık ve İskan Bakanı Nafiz Özak, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Cemalettin Cerrah, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bir çok bürokrat, öğretim üyesi ve uzmanlardan oluşan heyet katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Binali Yıldırım, "İstanbul'un ulaşımında yaşanan zorluklar İstanbullar'ı olumsuz etkilemekte, maddi ve manevi kayıplarımız olmaktadır. Burada konuyla ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, yerel yönetim merkezi yönetim ve uzmanlardan oluşan bir heyetle bir araya geldik. İstanbul Valiliği'nin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin projeleri burada uzmanların görüşüne açılacak ve tartışılacaktır. Gerek yerel yönetim gerekse merkezi yönetimin kısa, orta ve uzun vadeli projeler üretmektedir. Bu projelerin ortaya çıkarılmasından ziyade uygulanması konusunda tartışacağız. Bu sorunlar dünün bugünün sorunu değildir. Geleceğin de sorunu olabilir" dedi.

Kısa ve orta vadeli çözümler yanında uzun vadeli çözümler üreterek yarın için de çözümler ortaya koyacaklarını belirten Yıldırım, "İstanbul'un ulaşım sorunu ilimizdeki turizm ve kültürel faaliyetleri de etkilemektedir. Sanayinin yüzde 40, ticaretin yüzde 20'si ve hizmet sektörünün neredeyse tamamı bu ilimizdedir. 14 milyona yakın nüfusu vardır. Buna bağlı olarak İstanbul'un ulaşım sorunu bir çırpıda çözülecek bir sorun değildir. Daha hızlı, daha güvenli, çevreye daha duyarlı sistemler arasında entegrasyonu sağlayarak, bu sorun toplu taşıma sistemiyle çözüme gidilecektir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2006 Cumartesi 15:58:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?