2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

İtfaiyeye en ileri teknoloji

Büyükşehir’den İstanbul’a 100 ‘Kurtarma Robotu…’

Kurban Bayramı’nın ilk günü görev başındaki Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve Zabıta Teşkilatını ziyaret eden Başkan Kadir Topbaş, ziyaretler sırasında çeşitli konulara ilgili açıklamalarda bulundu.


Bakırköy İtfaiye Grubu’ndaki bayramlaşma sırasında personele hitap eden Başkan Topbaş, İstanbul İtfaiyesi’nin çok önemli bir görev yaptığını belirterek, “Halkın refahı için özveriyle çalışıp canlarınızı ortaya koyuyorsunuz. Gönül ister ki yangın olmasın. Biliyorum ki kentimizde yangın olmadığı felaket olmadığı gün bayramınızdır. İyi ekipman ve yetişmiş personel sizin müdahale gücünüzü ve reflekslerinizi artırır. Bu nedenle itfaiyede görev yapan personelin daha hassas bir eğitimden geçirilmesini talep ettim. Bu çalışmalar artarak devam edecek. Ayrıca, İtfaiye teşkilatını daha modern hale getireceğiz. Bunun için çalışmalarımız da devam ediyor” dedi.

Dünyada kullanılan en ileri teknolojiyi İstanbul’a getirme gayreti içinde olduklarını vurgulayan Başkan Topbaş, “Arama kurtarma çalışmalarında, yangınlarda kullanmak amacıyla 3 tane robot aldık. Bu robotlar 3 cm betonu delebiliyor. Kamerası var, 150 cm su içinden geçebiliyor, üzerine 40 tonluk bir yük düşse zarar görmüyor. Meyilli arazilerde hareket kabiliyeti var. Robotların tanesi 1 milyon Euro. Bunlardan 100 tane almayı planlıyoruz. Bir afet anında hizmet verebilecek çok önemli cihaz. Hepinize kazasız belasız günler diliyorum” diye konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2006 Pazartesi 16:52:19
Güncelleme :16 Ocak 2006 Pazartesi 17:14:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?