20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

'Kağıthane Cenderesi'ne müdahale edemiyoruz'

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Kağıthane Cendere'de yaşanan su taşkınıyla ilgili olarak, "Cendere'deki problem valilik ve oradaki yüklenici firma arasındaki bir davadan kaynaklanıyor. O yüzden Cendere'ye müdahale edemiyoruz. Ancak daha önce büyük sorunların yaşandığı noktalarda problam yaşanmadı." şeklinde konuştu.

İBB Başkanı Kadir Topbaş, şehirde etkili olan kar yağışı ve Cendere'de yaşanan su taşkınıyla ilgili olarak basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Topbaş, İstanbul'un çok yoğun bir yağış aldığını ve 3-4 bin adet su taşkını ihbarı aldıklarını belirterek, "Alibeyköy, Küçükköy deresi gibi daha önce büyük sorunlar yaşanan yerlerde çalışmalar neticesinde bu yağışta da sorun yaşanmadı.

Ancak söylediğiniz gibi Cendere'de su taşkınıyla karşılaştık. Buradaki problem, valilik ve oradaki yüklenici firma arasınadaki davadan kaynaklanıyor. Bu yüzden bizden bir müdahalede bulunamıyoruz. Kent büyüklüğüne bakarak, son yağışlarda bir sorun yaşamadık." şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2005 Pazartesi 19:10:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?