2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Kar, hayatı olumsuz etkilemeyi sürdürüyor

Türkiye'nin birçok bölgesinde etkisini gösteren kötü hava şartları ve kar yağışı, hava trafiğini olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Atatürk Havalimanı'nda da pist ve apron temizleme çalışmaları nedeniyle uçuşlarda uzun süreli gecikmeler yaşanıyor.

İstanbul'da kar yağışının devam ettiği akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı'nda da gecikmeler yaşandı. Hava trafiğinin aksamaması için her türlü önlemi alan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü ekipleri, kar ve buzlanmaya karşı kar küreme araçlarıyla mücadele ediyor. Zaman zaman pistlerin kapatılması ve uçakların uçuş öncesi alkol ile yıkanması işlemleri nedeniyle uçuşlarda da uzun süreli gecikmeler yaşanıyor.

Afganistan Havayolları'nın, saat 13.00'te inmesi gereken Kabil-İstanbul seferini yapan uçağı, 21.40'ta Atatürk Havalimanı'na indi. THY uçuşlarında rötarlar devam ediyor. THY'nin 15.20'de inmesi gereken Münih uçağı 22.04'te, 15.30'da inmesi gereken Duseldorf uçağı 22.30'da, 16.05'te inmesi gereken Amsterdam uçağı ise 23.00'te Atatürk Havalimanı'a indi.
Yine THY'nin Tunus, Cenevre ve Copenhag seferleri de yaklaşık 5 saat gecikmeyle yapılabildi.

İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle İstanbul-Silivri-Çorlu arasında çok sayıda araç yolda mahsur kaldı.

Yolda kilometrelerce araç kuyruğu oluşurken, Kızılay ekipleri mahsur kalan vatandaşlara yiyecek, içecek ve battaniye yardımında bulunuyor.

Vatandaşlar 12 saattir yolda olduklarını ifade ettiler.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 02:25:21
Güncelleme :26 Ocak 2006 Perşembe 02:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?