2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Kar yeniden

İstanbul'da etkili olan kar yağışının akşam saatlerinde etkisini daha da artırması ve hava sıcaklığının da 6 ila 8 derece azalması bekleniyor.

Günün ilk saatlerinde karla karışık yağmur şeklinde başlayan yağış, İstanbul genelinde yoğun kar şeklinde devam ediyor. Şehir içi ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Yağışın akşam saatlerinde etkisini daha da artırması ve hava sıcaklığının da 6 ila 8 derece azalması bekleniyor. İstanbul Boğazı, sis ve kar yağışı yüzünden görüş mesafesinin düşmesi sonucu, çift yönlü transit gemi geçişine kapatıldı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşları, beklenen kuvvetli lodos nedeniyle soba zehirlenmelerine karşı da uyardı.

İstanbul trafiğinde ana arterler ve köprüler trafiğe açık. Sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı trafiği de olumsuz etkiledi. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün Avrupa istikametinde bir kamyonun devrilmesi nedeniyle TEM'de bir süre trafik yoğunlaştı, ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri kazaya müdahale ederek kamyonu olay yerinden kaldırdı ve trafik normale döndü. İstanbul'un çeşitli noktalarında yollarda kalan araçlar nedeniyle de trafikte sorunlar yaşanıyor.

Yetkililer, vatandaşları özel araçları yerine toplu taşıma araçlarını kullanmaları ve emniyet şeridini işgal etmemeleri yönünde uyarıyor.

İstanbul'da etkili olması beklenen soğuk ve yağışlı hava koşulları nedeniyle İETT ek otobüs seferleri koydu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nce (AKOM) yapılan açıklamada, hava tahmin raporlarına göre bugün öğle saatlerinden sonra kar yağışının beklendiği belirtilerek, olumsuz hava şartlarına karşı tüm hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. İETT'nin sabah saatlerinde Asya-Avrupa, akşam saatlerinde ise Avrupa-Asya Boğaz Hattı'na 275 ek otobüs seferi koyduğu kaydedilen açıklamada, vatandaşların toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri istendi.

TEM OTOYOLU'NDA MEYDANA GELEN TRAFİK KAZASI, TRAFİK SIKIŞIKLIĞINA NEDEN OLDU

İstanbul'da, sabahın erken saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor.

Dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur, saat 06.00'dan itibaren etkili bir kar yağışına dönüştü. Sabah saatlerinde işlerine gitmek üzere yola çıkan vatandaşlar, kar nedeniyle zor anlar yaşadı. Okulların da açılmasıyla kent genelinde trafik sıkışıklığı yaşandı. TEM Otoyolu'nda, Edirne istikametine seyreden bir TIR, Hasdal mevkiinde yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak devrildi. Orta refüje devrilen TIR, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden gelen trafiği durma noktasına getirdi.

Kaza ve TIR'ı yoldan kaldırma çalışmaları nedeniyle 2 şeride düşen Edirne istikametinde trafik yoğunluğu sürüyor.

ÇATALCA, SİLİVRİ VE BEYKOZ'DA İLKÖĞRETİM OKULU VE LİSELER TATİL

Meteoroloji yetkililerinin uyarılarının ardından, beklenen kar yağışı gece etkisini gösterdi. Sabah saatlerinde şiddetini artıran yağış nedeniyle Çatalca ve Silivri'de ilköğretim okulu ve liseler tatil edildi.

Kar yağışı gece saatlerinde İstanbul'da etkili olmaya başladı. Yağışla birlikte yollarda buzlanmalar meydana geldi. Buzlanmalar, kazaları da beraberinde getirdi. Trafikte aksamalara neden olan yağış, sabah saatlerinde etkisini artırdı. Yağışla birlikte İstanbul'daki belediye ekipleri de çalışmalarını hızlandırdı. Kapalı yol bulunmayan İstanbul'da, deniz, hava ve kara ulaşımındaki seferlerde herhangi bir problem yaşanmadığı öğrenildi.

Öte yandan, etkili yağış nedeniyle Çatalca, Silivri ve Beykoz'da ilköğretim okulları ile liselerin bir gün tatil edildiği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2006 Pazartesi 10:54:52
Güncelleme :6 Şubat 2006 Pazartesi 11:31:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?