3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Kerem Yılmazer sahnesi törenle açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın Üsküdar'da Kerem Yılmazer Sahnesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından hizmete açıldı. Açılışta "Düş ve Klarnet" isimli tiyatroyu izleyen Topbaş, İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi destekleriyle açılan 3 sahne ile birlikte koltuk sayısının yüzde 50 artarak, 3 bin 527 'ye yükseldiğini, ancak bu oranın da İstanbul nüfusuna yetersiz olduğunu belirtti.
 
Açılışta bir konuşma yapan Kadir Topbaş, İstanbul'un kültürel zenginlikleriyle, sanatsal aktiviteleriyle, geçmişten günümüze kadar tarih boyunca süregelmiş özelliklere sahip bir kent olduğunu belirterek, "Özellikle 2010 Avrupa Kültür Başkenti olma noktasında İstanbul'daki yerel yönetimler olarak bizler ve ilgili tüm kişiler bu adımları atmaktayız" dedi.
 
Topbaş, başarılı öğrencileri Şehir Tiyatroları'na getirerek tiyatroyu sevdirmeyi amaçladıklarını, böylece gelecek nesillerin de tiyatroya ve sanata sevgisinin artacağını ifade etti. Topbaş, "İstanbul, geçtiğimiz 50 yılda aldığı 12 milyon göç baskısıyla, düzensiz yönde yerleşim sebebiyle, bir takım duygulardan yoksun hale gelmiş durumda. Maalesef bugün her birimizin bireyler olarak şikayet ettiğimiz bir kent parçacıkları ortaya çıkmış. İmkan ve mekan sağlandığında, halkımız da bu tiyatroları izleyecektir" diye konuştu.
 
Mobil tiyatro sahneleri kurarak tiyatro sanatını tüm mahallelere taşımak istediklerini söyleyen Başkan Topbaş, "Bu konuda çalışmalar hızlandırıldı. Okullarda biten 120 spor salonunun mobil tiyatro ve kültür salonlarına çevrilmesi için gerekli talimatlar verildi. Müsait olan okul bahçelerine yaptığımız kapalı spor salonları çok maksatlı olarak kullanılabilecek. Yaptığımız spor salonlarına veliler de gelip spor yapabilecek. Buralarda konserler verilebilecek. Sandalyeler getirtip zeminini kapatacağız ve salon tiyatro salonu ile konser salonuna dönüşebilecek" şeklinde konuştu.
 
Tiyatroya ismi verilen merhum Kerem Yılmazer'in eşi Göksel Kortay ise yaptığı konuşmada, çok duygulandığını belirterek, " Duygularım çok yüksek. Bu güzelliği yapan herkese minnetlerimi iletiyorum. Bu gurur verici bir olay ama keşke ölmeseydi de adı da buraya verilmeseydi. İstanbul'a çok güzel bir sahne kazandırılmış oldu. Bu Kerem'le çok örtüştü. Kerem, dünyada son yüz yıldan fazla bir zaman sürecinde, bir terör olayında hayatını kaybeden ilk aktör. Terörün unutulmaması için böyle bir yere isminin verilmesi çok güzel bir olay" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2006 Salı 10:52:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?