2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Köpeği kurtarıp Zeynep'i ezdiler

İstanbul-Bağcılar'da, bir yavru köpeği kurtaran itfaiye ekipleri, dönüşte bir anda yola fırlayan 5 yaşındaki Zeynep'i ezerek ölümüne yol açtı.

İstanbul Bağcılar'da önceki gece yürekleri sızlatan bir kaza yaşandı. Bir apartmanın bodrum katında mahsur kalan köpeği kurtaran itfaiye aracı, dönüş yolunda, Manyas'taki deprem nedeniyle dışarı çıkan ailesinin elinden kurtulup yola fırlayan 5 yaşındaki Zeynep Özdaş'a çarparak ölümüne neden oldu. Küçük kızın ölümüyle şoka giren yakınları, itfaiye ekiplerine saldırdı. Polis ve İstanbul İtfaiye Dairesi Başkanlığı kazayla ilgili soruşturma başlattı. Acı olay önceki gece saat 22.00 sıralarında Bağcılar Çınar Mahallesi 10'uncu sokakta meydana geldi. Çocukların "Baykal" adını verdiği sokak köpeği, parmaklıklı pencereden bir apartmanın bodrum katına düştü. Bunun üzerine durum itfaiye ekiplerine bildirildi. Bağcılar Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri de köpeği mahsur kaldığı yerden kurtardı.

TAKILIP YOLA DÜŞTÜ
Bu sırada Balıkesir'in Manyas Kuş Gölü merkezli 5.2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle paniğe kapılaraksokağa çıkan Özdaş Ailesi'nin 5 yaşındaki kızı Zeynep, bir anda ablasının elini bırakarak koşmaya başladı. Ancka ayağı takılan küçük kız yola düştü. Durumu fark edemeyen Oğuz Özkan (26) yönetimindeki itfaiye aracı da, küçük kızı ezerek ölümüne neden oldu. Gözlerinin önünde meydana gelen kazada kızlarının ölümüyle sarsılan Özdaş Ailesi çılgına döndü. Aile ve bu sırada sokakta bulunan komşular itfaiye ekiplerine saldırdı. Olay yerine gelen polis, çevrede bulunanları güçlükle sakinleştirirken, küçük kızın cesedi Özel Bağcılar Hastanesi'ne kaldırıldı. Sürücü Oğuz Özkan ise, gözaltına alındı. Küçük kızın babası Mehmet Özdaş, "Herkesin gözleri önünde öldü kızım. Ama itfaiye ekibinin hiçbir şey olmamış gibi davranması ve bir başsağlığı bile dilememeleri üzerine çılgına döndüm" diye konuştu.
sabah
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2006 Pazar 11:10:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?