20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Kurbanlar plazaya taşınıyor

Büyüklük bakımından Türkiye'nin birinci, Avrupa'nın ikinci sıradaki gıda ve ticaret merkezi olma özelliğini taşıyan Mega Center'a Bayrampaşa Belediyesi tarafından Kurban Plaza kuruluyor. Bayrampaşa ilçe sınırları içerisinde satılacak büyükbaş hayvanlar 9 katlı plazada satışa sunulacak.

Bayrampaşa Belediyesi, Mega Center'a AB standartlarında Türkiye'nin en büyük kurban satış merkezini kuruyor. 15 bin metrekare kapalı alan ve 9 kat üzerine kurulan Kurban Plaza, Anadolu'nun dört bir yanından gelen kurbanlıkları incitilmeden, aç ve susuz kalmadan çok daha önemlisi çamur ve hijyensiz ortamlara bırakılmadan satışa sunacak. Mega Center'ın Sosyal Hizmet Binası, ulaşım, hijyen ve otopark sorunları göz önüne alınarak kurban satışı için özel olarak hazırlandı. Kurban Plaza ismiyle hizmet verecek olan merkezde yalnız büyükbaş hayvan satışı yapılacak.

9 katlı binanın 4 katında hizmet verecek olan Kurban Plaza'da büyükbaş hayvan satışının yanı sıra kafeterya, ilkyardım, karantina merkezleri oluşturuluyor. Kurban Plaza'da kurulacak olan dev ekranlarda ise, kurban kesimi, hijyen ve etlerin korunmasına yönelik vatandaşlara aydınlatıcı tanıtım filmleri gösterime sunulacak.

Kurban Plaza'nın yanı sıra Bayrampaşa ilçe sınırları içerisinde iki ayrı yerde de kurban satışı merkezleri oluşturuluyor. Özel olarak hazırlanan çadırlarda kurban satışı yapılacak. Mega Center'ın önünde yer alan 10 bin metrekarelik alan küçükbaş hayvan, Bayrampaşa Şehir Parkı yanında bulunan 15 bin metrekarelik boş alan ise büyükbaş hayvan satışı için hazırladı. 40 bin metrekare üzerine kurulacak kurban satış merkezlerinde toplam 150 kesim ekibi, 40 zabıta görevlisi, 4 veteriner, 30 temizlik görevlisi ve 20 yardımcı personel görev yapacak.

Öte yandan, Bayrampaşa Belediyesi, kurban kesimi yapılacak olan mekan oluşturma çalışmalarına başladı. Bu mekanlarda hayvan kesimi konusunda tüm kasaplar eğitimden geçirilerek görevlendirilecek. Atıklar, sakatat ve etlerin yerinde ayrıştırılması ve etlerin hijyen ortamında taşınması için Bayrampaşa Belediyesi tarafından özel hazırlanacak torba setlerinin ücretsiz dağıtımı gerçekleştirilecek.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 22:07:37
Güncelleme :16 Aralık 2005 Cuma 22:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?