30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Minibüs zamları için kanun hazırlanıyor

Minibüs ve servis ücretlerinin belirlenmesi için yeni bir yasanın çıkması bekleniyor. Son günlerde bu konuda yaşanan kargaşaya bir son vermek istediklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, minibüs ücretlerinin tamamen Büyükşehir Belediyesi'nce belirlenmesi için ‘Kanun Teklifi’ hazırlandığını bildirdi.

Servis ücretlerinin tespitinde olduğu gibi, minibüs ücretlerinin belirlenmesinin de tamamen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bırakılmasını arzu ettiklerini dile getiren Başkan Topbaş, “Bu talebimizi Başbakanımız ile Sanayi ve Ticaret Bakanımız Ali Coşkun’a ilettim. Kanun Teklifi üzerinde çalışılıyor” diye konuştu.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın İstanbul’daki minibüslere yönelik olarak belirlediği fiyat artışını İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin onaylamadığını hatırlatan Başkan Kadir Topbaş, şunları kaydetti;

“Esnaf ve Sanatkarlar Odası, kanun gereği kendi ürettikleri mal ve hizmetlerin bedellerini yönetim kurullarınca belirliyorlar. Ancak Büyükşehir Belediyesi Kanunu, belirlenen bu bedellerin Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylamasını hükme bağlıyor. Belediye onaylamadığı takdirde Valilik’te kurulacak bir hakem heyetinin uzlaşma merci olarak son kararı vermesi gerekiyor. Bu yüzde 25’lik son minibüs zammı biz onaylamamıza rağmen yürürlüğe konuluyor. Oysa uygulanmaması gerekiyor. Yasaya göre zammın, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Büyükşehir’in temsilcilerinin katılımıyla Valilik’te kurulacak uzlaşma komisyonu tarafından değerlendirilmesi lazım. Bu komisyon karara varıncaya kadar zammın uygulanmaması gerekmektedir. Doğru olan budur.”



Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2005 Cumartesi 11:59:22
Güncelleme :19 Eylül 2005 Pazartesi 06:31:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?