30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Muhallebi sarayı sehven mi dikildi

İstanbul Fatih semtinde yeniden yapılması istenen Kaptanı Derya Halil Paşa Camii ile ilgili iki önemli noktaya dikkat çekmek gerekiyor. İlki, söz konusu cami ile ilgili İstanbul Büyükşehir Planlama ve İmar Daire Başkanlığı önerisi, dün meclis İmar Komisyonu'nda ele alındı ve Planlama Müdürlüğü'ne geri gönderildi. Anlamı şu, inceleme sürecek. Neyin inceleneceğini ise herkes gibi biz de merak ediyoruz. Diğeri ise tapu kayıtlarına göre, Halis Toprak'ın eşi olduğu söylenen Ayşe Toprak'a ait bina 10 Kasım 2003'te Ayşe Gökdemir'e satılarak el değiştirmiş.

Şimdi gelelim Saray Muhallebicisi'nin bu binada hizmet vermesine. Kadir Topbaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasından sonra burada olanları bölgede yaşayan bir vatandaş şöyle anlatıyor:

"Fatih'teki Saray Muhallebicisi ile ilgili yazınızı 33 yıllık doğma büyüme Fatih'li biri olarak ilgiyle okudum. Kafamda 3 soru işareti oluştu:

1- Fatih otobüs durağı, bulunduğu Saray Muhallebicisi önünden 20 metre ileriye 30 yıl sonra NEDEN taşınmıştır?
2- Halkımızın güvenliği için önemli olan Saray Muhallebicisi önündeki üst geçit 2025 yıl sonra neden yerinden sökülmüştür?
3- Acaba bu düzeltmeler SEHVEN(!)mi?"

Mahmut Övür-SABAH
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2005 Cuma 07:56:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?