3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Nevruz kutlamalarına izin verildi

Diyarbakır Valiliği, 21 Mart günü yapılacak Nevruz etkinliklerine izin verdi. Valilikçe hazırlanan Tebliğ Tebellüğ Belgesi`nde, tertip komitesinin başvurusunda belirttiği iki pankartın yasaklanmasına karar verildiği belirtildi.

Belgede, tertip komitesinin alana asılacak pankart ve döviz listesi içinde gösterdiği 2 pankartın, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu`ndaki ``Halkı suç işlemeye özendiren veya kışkırtan yazı veya resim bulunması yasaktır`` hükmü çerçevesinde yasaklandığı bildirildi. Valilik, belgedeki söz konusu pankart ve dövizlerin kullanılmaması kaydıyla kutlamalar için bir sakınca bulunmadığını kaydetti.

İstanbul'da Kazlıçeşme Meydanı'nda

Öte yandan İstanbul Valisi Muammer Güler, 21 Mart`ta Nevruz Bayramı kutlamalarının, Zeytinburnu`daki Kazlıçeşme Meydanı`nda yapılacağını bildirdi.

Güler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü`ndeki aylık asayiş toplantısının ardından İl Jandarma Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Ünal Karaosmanoğlu ve Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Nevruz`un, Orta Asya`dan Balkanlar`a uzanan bir coğrafyada, tabiatın dirilişi anlamında, baharın gelişini müjdeleyen bir gün olarak kutlandığını anlatan Güler, yapılan talepler doğrultusunda İstanbul`daki kutlamaların, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu`na göre, Zeytinburnu`daki Kazlıçeşme Meydanı`nda yapılmasının uygun görüldüğünü kaydetti.

Nevruz kutlamalarının şenlik havasında geçeceğini ifade eden Güler, ``Yeni gün anlamına gelen ve festival havasında yapılacak kutlamalarda, sivil toplum kuruluşlarının hak ve özgürlüklerini en iyi şekilde kullanması esastır. Bunun yanında kamu düzeni ve milli güvenliğin de korunması gözetilecektir`` diye konuştu.

Kutlamaların siyasi bir boyuta taşınmamasını isteyen Güler, bölücü örgütü simgeleyen sözde bayrak, poster, flama ve döviz gibi materyallerin taşınmasına izin verilmeyeceğini, olabilecek provokatif eylemlere karşı da gerekli önlemlerin alınacağını söyledi. Güler, kutlamalar çerçevesinde 6 bin güvenlik görevlisinin görev alacağını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 17 Mart 2006 Cuma 16:23:05
Güncelleme :17 Mart 2006 Cuma 20:01:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?