3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Öğrenci ve veliler TEM'i trafiğe kapattılar

Sultançiftliği 50.Yıl Mahallesi Melahat Öztoprak İlköğretim Okulu öğrenci ve velileri, yaşadıkları servis sıkıntısına dikkat çekmek için TEM Otoyolunu trafiğe kapattı.
 
Öğrenci ve velilerden oluşan yaklaşık 200 kişilik grup, sabah erken saatlerde TEM Otoyolu Gaziosmanpaşa mevkiinde toplandı. Sık sık slogan atan öğrenci ve veliler, öğrencileri evlerinden alması için sadece 2 otobüs gönderdiği gerekçesiyle okul yönetimini protesto etti. Grup, TEM Otoyolu Gaziosmanpaşa mevkiini kısa süre trafiğe kapattı. Yaklaşık 10 dakika süren eylem, okulların ilk gününde trafikte aksama yaşanmasına neden oldu.
 
Yol kapatma eyleminin ardından grup, otoyol kenarında beklemeye başladı. Veliler, okulda eğitim gören 4 bin 700 öğrenci olduğunu belirterek, "2 otobüsün bu kadar öğrenciyi taşıması mümkün değil. Geçtiğimiz dönem de aynı şekilde mağdur olmuştuk. Öğrencilerimiz tıkış tıkış servise bindiriliyor. Kızların okula gitmesi için her yerde kampanyalar başlatılıyor. Her gün televizyonlarda boy gösteriyorlar. Bu yetkililer şimdi nerede? Bu sıkıntılarımızın bir an önce çözülmesini istiyoruz" diye konuştu.
 
Olay yerine gelen Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu, grubu sakinleştirmeye çalıştı. Hacıoğlu, problemin yarından itibaren çözüme kavuşturulacağını söyledi. Ahmet Hacıoğlu'nun konuşması üzerine grup dağıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 12:13:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?