30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Okumak için Hakkari'den İstanbul'a kaçtı

Hakkari'de aile baskısı nedeniyle okuyamayınca İstanbul'a kaçan Güneş, liseli olmanın heyecanını yaşadı. Güneş Atlı (15), Hakkari Yüksekova'da yaşanan terör olayları ve ailesinin baskı yapması sonucu ilköğretimin ardından okula gidemedi. Israrla okumak isteyen Güneş, ailesinin kendisini okula göndermemesi üzerine kaçma planları yapmaya başladı ve gizlice para biriktirdi.

Kendisine verilen harçlıkları biriktirerek gizlice otobüs bileti alan Güneş Atlı, annesinin evde olmadığı bir sırada evden kaçarak, otobüsle Van'daki teyzesinin yanına gitti. Yıllar önce yine aile baskısı nedeniyle okuyamayan Birgül Uludağ, yeğenine sahip çıktı. 3 çocuk annesi Uludağ, okuması için Güneş'i alarak İstanbul'a getirdi. Gezdikleri birkaç okuldan eli boş dönen Uludağ ve yeğenine, Kasımpaşa Çok Programlı Lise'nin müdürü Deniz Mutlu Soyer yardımcı oldu. Liseye kaydedilen Güneş Atlı, bugün ders başı yapmanın heyecanını yaşadı.

Güneş, "Hakkari'de benim gibi okuyamayan birçok genç kız var. Hepsini evlendiriyorlar. Orada kot pantolon giysen kötü gözle bakıyorlar. Orada terör var. Ben okumak istiyorum. Beni okutmadıkları için plan yaptım ve kaçtım. Hakkari'de okuyamayan kızlara yardım etsinler" dedi.

Okul müdürü Deniz Mutlu Soyer, "Olanları bana anlattılar ve kızımızın okula kaydını yaptırdık. Özellikle kızlarımızın eğitim görmesini istiyoruz. Güneşimiz batmasın" diye konuştu.

Yeğenine sahip çıkan Birgül Uludağ ise, "Ailem beni okutmadığı için bu acıyı biliyorum. Bu nedenle yeğenime destek oluyorum. 3 çocuğum var. Maddi sıkıntı çekiyoruz ama ne olursa olsun yeğenimi okutacağım" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2005 Pazartesi 17:09:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?