3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Ramazan davulcularından protesto

Beyoğlu sokaklarında davulların susması hem vatandaşları hem de davulcuları isyan ettirdi. Vatandaşlar davulcuların Beyoğlu'nun bir parçası olduğunu öne sürerken, davulcular ise yasağa inat sokak sokak dolaşarak vatandaşları sahura kaldırdı.
 
Ramazan ayının ilk gecesi Beyoğlu'nda davulculara uygulanan yasakla başladı. İstanbul'un bazı ilçelerinde olduğu gibi Beyoğlu'nda da davulculara getirilen yasak hem vatandaşları hem de davulcuları çileden çıkardı. Yasağa tepki gösteren ve bunu bir eylemle dile getirmeye çalışan bazı davulcular yasağa inat ellerine aldıkları davulları çalarak sokak sokak dolaştı. Vatandaşları sahura kaldıran davulcular, "Beyoğlu davulcularla bütünleşmiş bir ilçemiz. Kim böyle bir uygulamadan rahatsız olabilir ki. Başka bir ülkeden başka bir insan geliyor. Ömründe hiç davulcu görmemiş. Bir dilekçe veriyor ve davulcular yasaklanıyor. Vatandaşlarımız davulcuları istiyor. Bunun için çok sayıda imza topladık" dedi.
 
Davulcular başta Beyoğlu Belediye Başkanı olmak üzere diğer yetkililerden destek istedi. Vatandaşlar da davulcular olmadan uyanmakta güçlük çekeceklerini ifade ederek, "Onlara sonuna kadar destek veriyoruz. Onlar Ramazan ayına ayrı bir renk katıyorlar" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2006 Pazar 10:49:37
Güncelleme :24 Eylül 2006 Pazar 10:49:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?