2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Salacak sahili'nde can pazarı

Üsküdar Salacak Sahili'nde denize atlayan bir kadının kurtarılması sırasında can pazarı yaşandı. Boğulmak üzere olan kadını kurtarmak için elbiseleriyle birlikte denize atlayan Üsküdar Havacılar Lokali'ndeki görevli askerler boğulma tehlikesi yaşadı.

Alınan bilgiye göre Salacak Sahili'nde yürüyen ve ismi henüz belirlenemeyen bir kadın, Havacılar Lokali'nin önünden intihar etmek için denize atladı. Bir anda kadının denize atladığını gören lokaldeki görevli askerler ve komutanları hemen yardıma koştu. Lodos nedeniyle dalgalı olan denizin içinde boğulmak üzere olan kadını kurtarmak isteyen 4 asker, komutanlarının isteğiyle denize atladılar.

Suyun dibine batmak üzere olan 30-35 yaşlarındaki kadını akıntıdan kurtararak kenara çeken askerler uzun süre soğuk suda kalınca yorularak boğulma tehlikesi geçirdi. Çevredeki vatandaşların da katıldığı kurtarma çalışmaları lodosun neden olduğu azgın dalgalar nedeniyle güçlükle yapılabildi. Dakikalarca baygın halde bulunan kadını suyun üzerinde tutmaya çalşan askerlerin yardımına çevredeki vatandaşlar yetişti.

Evlerinden getirdikleri çarşaf ve ipleri bir birlerine bağlayarak denizdeki askerlere uzatan vatandaşlar, askerlerin akıntıya kapılmasını da engellediler. Bu sırada bazı askerlerin "Gücümüz kalmadı. Boğulacağız. Yardıma gelin" diye bağırdıkları duyuldu. Uzun süre dalgalarla mücadele eden askerler ile intihar eden kadını kıyıya çıkarmaya çalışan vatandaşlar başarılı olamayınca civardaki teknelerden yardım istendi.

Yardım çağrısını duyan bir askeri bot ile balıkçı teknesinin olay yerine gelmesiyle suda donarak boğulmak üzere olan askerler ile askerlerin yardım etmek için denize atladıkları kadın kurtarıldı. Kadının denizden çıkartılması vatandaşlar tarafından alkışlandı. Son anda kurtarılan askerler ve intihar teşebbüsünde bulunan kadın hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Henüz hayati tehlikeyi atlatamayan kadının neden intihar etmek istediği ise öğrenilemedi.

zaman
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2007 Cumartesi 09:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?