1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Sokaklar polise zimmetlenecek

İstanbul Emniyet Müdürlüğü asayiş olaylarının önüne geçmek ve vatandaş ile polisin arasında iletişimi güçlendirmek amacıyla geçen yıl ilk Sarıyer’de başlattığı “Toplum Destekli Polis” (TDP) uygulamasını 10 ilçeye yayıyor. Bu uygulama ile birlikte artık İstanbul’un sokakları polislere zimmetlenecek. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın büyük destek verdiği projede görevli polisler ilk olarak tespit edilen mahalle, ardından cadde ve sokakların tüm sorunlarla ilgilenecek. İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Portekiz ve Yunanistan’da uygulanan sistem, Sarıyer’le birlikte Bakırköy, Şişli, Beyoğlu, Beşiktaş, Eminönü, Fatih, Kadıköy, Üsküdar ve Maltepe olmak üzere 10 ilçede uygulamaya başlıyor.

SORUN DİNLEYECEKLER

Projede vatandaşın talepleri doğrultusunda çalışacak olan bu birim, bir nevi vatandaşın dert babası olacak. Adli polisle vatandaş arasında bir bağ oluşturacak. Görev alan polis memurları sorumlu oldukları bölgelerdeki resmi daireler, okullar, camiler, muhtarlıklar ve sağlık ocakları ile irtibat halinde olacak. Emniyetin sokaktaki temsilcileri caddesi ve sokağındaki olumsuz her şeyden sorumlu olacak. Sokak ışığı yanmayan, çöpleri toplanmayan, uzun süre bitirilmeyen kanal çalışmalarını gerekli kurumlarla irtibata geçip sorunu çözecek.

KURSLU EĞİTİM

YÖNETMELİK gereğinci TDP Büro Amirliği oluşturuldu. Yurtdışında birçok konu üzerinde eğitim almış uzman bir Emniyet Amiri Büro Amirliği’ne atandı. İlk etapta 100 polise TDP hakkında üç ay süren kurslar verildi. Kuruluşu ile birlikte hizmet vermeye önümüzdeki günlerde başlayacak olan yeni birimde çalışacak gönüllü polisler ise asayiş, terör, güvenlik birimlerinden uzman polisler arasından seçilecek.
Akşam
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2007 Salı 06:32:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?