31
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Topkapı Sarayı'ndan çalınanlar camiye bırakıldı

Topkapı Sarayı'ndan geçtiğimiz Haziran ayında çalınan 6 tuğra ve 3 tarihi kilim, Fatih'te bir camiye "Bu eserleri sahibine verin" yazılı bir notla birlikte bırakıldı.

Geçtiğimiz Haziran ayında Topkapı Sarayı'na giren hırsızlar, 6 tuğra ve 3 tarihi kilimi çalmıştı. Olayın ardından başlatılan soruşturmalar sonuç vermezken, hırsızlar çaldıkları tarihi eserleri Fatih Hüsambey Mahallesi Hüsambey Cami'nin bahçesine bıraktı. Cami merdivenlerinin dibinde 2 çanta olduğunu gören vatandaşlar ve imam Mehmet İlhan, çantanın içini açıp baktıklarında eserlerle karışlaştı. Bunun üzerine imam ve cemaat durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, çantaları Şehit Tevfik Fikret Erciyes Polis Merkezi'ne götürdü. Karakola Topkapı Sarayı Müzesi'nden yetkililer çağırıldı. Yapılan incelemeler sonucunda bulunan eserlerin, bir süre önce Topkapı Sarayı'ndan çalınan eserler olduğu anlaşıldı. Tarihi eserleri bırakan kişinin, üzerinde "Bu emanetleri sahibine bırakın" yazılı bir de not bıraktığı öğrenildi.

Tarihi eserleri bulan imam Mehmet İlhan karakolda ifade verdi. Çıkışta olayla ilgili bir açıklama yapan imam İlhan, "Çantalar 2 gündür mahfilin yanında duruyordu, dikkatimi çekti. Ben önce et falan bırakmışlardır diye düşündüm. Saban namazında cemaati toplayıp sordum. Kimseden ses çıkmayınca açıp içine baktık. Üstünde bir not gördük. Notta, 'Bu emanetleri sahibine bırakın' ve bir de Ayet-i Kerime yazılıydı. Durumu polise bildirdik" diye konuştu.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 20:18:20
Güncelleme :21 Aralık 2005 Çarşamba 20:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?