3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Toptaş'tan kar açıklaması

İstanbul'u etkisi altına alması beklenen soğuk ve yağışlı hava ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''Özellikle şehir içinde mecbur kalmadıkça trafiğe çıkılmamalı, çıkılması halinde de mutlaka kar lastiği veya zincir kullanılmalı" dedi.

Topbaş, akşam saatlerinde Afet Koordinasyon Merkezi'ne (AKOM) gelerek, üst düzey belediye yöneticilerinin katılımıyla yapılan toplantıya başkanlık etti. Burada gazetecilere açıklama yapan Topbaş, meteorolojiden aldıkları bilgiye göre İstanbul'un yarından itibaren kar yağışının etkisine gireceğini ve yağışın kenti birkaç gün ciddi şekilde etkileyebileceğini kaydetti. Yağışlarla ilgili geçmiş yıllara göre çok farklı olarak, ciddi önlemler aldıklarını ifade eden Topbaş, ''Geçmişte kar yağışları pek önemsenmediği için kentte büyük yatırımlar yapılmamıştı ama yasanın bize verdiği yetki çerçevesinde, il genelinde hayatın felce uğramaması için ciddi boyutta hazırlıklar yaptık'' diye konuştu.

661 araçla 3 bine yakın personelin İstanbul'un 209 kritik noktasında konuşlanmış vaziyette olduğunu beliten Topbaş, 4x4 ve 6x6 gibi araçlarla araziye çıktıklarını, ana arterlerde ve kentin kritik noktalarında hizmet vermeye hazır durumda olduklarını söyledi. Topbaş, "Bu çalışmalara vatandaşların da katılması gerek. Özellikle şehir içinde mecbur kalmadıkça trafiğe çıkılmamalı, çıkılması halinde de mutlaka kar lastiği veya zincir kullanılmalı. Toplu taşıma araçlarımız ek seferler düzenleyecek. Vatandaşların bu araçları kullanması halinde problemsiz birkaç gün geçirebileceğiz" dedi. Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
''İstanbullular'a seslenmek istiyorum; doğalgazla ilgili hiçbir problemimiz yok. Rusya'dan gelen hatla ilgili hiçbir problem olmadığını ifade etmek istiyorum. İGDAŞ 33 noktada 700 personelle 7 gün 24 saat esasına göre çalışıyor. İSKİ ekipleri de aynı şekilde devam ediyor. BEDAŞ ve AYEDAŞ ile yaptığımız görüşmelerde elektrikle ilgili bir sıkıntının da olmayacağı söylendi. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi olarak ilk defa bu dönemde yolda kalan araçlara benzin takviyesi yapacak bir ekip de kurduk''

Topbaş, sürücülerin emniyet şeridini kesinlikle kullanmamaları gerektiğini de hatırlatarak, bu şeridin yardım ekipleri için hayati önem taşıdığının altını çizdi.

.
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2006 Pazar 22:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?