3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Vali'den TEM'i kapatanlara eleştiri

İstanbul Valisi Muammer Güler, Sultançiftliği'nde öğretmen ve öğrencilerin yol kapatma eylemiyle ilgili, söz konusu okulun depremde hasar gördüğünü dile getirerek, "Ben burada bir kasıt arıyorum, bunun altında başka işler var" dedi.
 
Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu açılış törenine katılan İstanbul Valisi Muammer Güler ve İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Sultançiftliği 50.Yıl Mahallesi Melahat Öztoprak İlköğretim Okulu öğrenci ve velilerinin TEM Otoyolu'nu kapatarak eylem yapmasını eleştirdi.
 
Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Vali Güler, "Veliler ve öğrencilerin yaptığı yol kapatma eylemi çoğru bir eylem değildir. Bu eylemle nereye ulaşılmak isteniyor belli değildir. Buna konu olan okul depremde hasar görmüştü. Yıkılmasına karar verilmişti. Nitekim oradaki öğrenciler çevrede bulunan başka okullara yerleştirildi. Ancak ben burada bir kasıt arıyorum. Bunun altında başka işler var. Bunu yetkili mercilere söyledik. Araştırıyorlar. Ne zaman ilçe müdürüne, il müdürüne, kaymakama, bize gelmişler de eğitim sorunu çözülmemiş. Bunu doğru bulmuyorum. Demokratik toplumlara uymayan bir hareket" diye konuştu.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Ata özer ise "Oradaki okulumuz depremde hasar görmüştü. Öğrenciler mağdur olmasın diye onları başka bir okula yerleştirdik. Okul yıkılsaydı çocuklarımız zarar görseydi daha mı iyi olurdu? Sayın valimizin demek istediği de budur" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 16:13:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?