30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

'Vicdanımız rahat'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Üsküdar'daki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kıldı. Burada vatandaşlarla bayramlaşan Erdoğan, camii görevlileriyle kahvaltı yaptı.

Geceyi Üsküdar'daki evinde geçiren Başbakan Erdoğan, bayram namazı için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'ne geldi. Namaz sonrasında vatandaşlar, Başbakan Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulundu.

Başbakan Erdoğan, bayram namazının ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde düzenlenen kahvaltıda bir konuşma yaptı. Öncelikle tüm İslam aleminin bayramını kutlayan Erdoğan, "Ramazan Bayramı'nın ülkemiz, milletimiz, İslam dünyası ve tüm insanlık için barışa, sevgiye ve hayırlara vesile olmasını Allah'tan temenni ediyoruz. Bu bayramlar birlik, beraberlik ve bütünlük için bir vesile. Bu sevinci ve huzuru yaşarken bir tarafta da malum Pakistan'daki deprem felaketiyle İslam dünyası karşı karşıya kaldı. Depremde ölenlere başsağlığı diliyoruz" dedi.

Erdoğan, bayramın 1. günü olan 3 Kasım'ın, aynı zamanda AK Parti hükümetinin de 3. yıldönümü olduğunu söyledi. Hükümet olarak vicdanının rahat olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Türkiye'nin dünyadaki konumunu yükseltmek bizim en büyük görevimiz. Türkiye bir güven ülkesi, bir istikrar ülkesi oldu. Türkiye son 3 yılda ortalama yüzde 8 gibi bir büyüme yaşamıştır. Türkiye istikrar noktasında sürekli sınıf atlamaktadır. Türkiye'de yatırımların durduğu söyleniyor. Bu asla doğru değil. Bu yılın 6. ayı itibariyle Türkiye'nin yatırım miktarı 36 katrilyon. Bu yıl sonu hedefimiz 70 katrilyon. Türkiye nereden nereye gidiyor diye baktığımız zaman aldığımız mesafe çok büyük. Türkiye'de açtığımız derslik sayısı 60 bini bulmuştur. Bu Türkiye'de bir rekordur" dedi.

Erdoğan, eğitim konusunda son zamanlarda yaşananlara değinerek, "Hepsi ideolojik yaklaşımların neticesidir. Samimiyet olsa, iyi niyet olsa bunların hiçbiri olmaz. El ele gönül gönüle bu ülke için çalışıyoruz demiş olsalar, bu başbakan hepsinin hizmetkarı olur. Biz hiçbir eğitim görevlisine karşı bir dayatmada değiliz. Eğitim sektöründeki maaşların az olduğu söyleniyor. Bunların hepsi yalan. Bugüne kadar verilenlerin en üstünde biz veriyoruz. Eğitimde de devletin bütçesini birinci sıraya çıkaran ilk Cumhuriyet hükümeti biziz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2005 Perşembe 12:20:21
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 10:05:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?