3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Yasak aşkın bilinmeyenleri

Basında samimi pozlarının yer almasının ardından eşi ve sevgilisi olduğu iddia edilen Hatice Ş. ile basın toplantısı düzenleyen BELBİM A.Ş. Genel Müdürü Adnan Şahin, hakkındaki haberleri yalanlamıştı. Ancak Şahin dün Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş'ın talimatı ile görevden alındı.


BELBİM’de sadece yasak aşkının ortaya çıkması değil Adnan Şahin’in bazı uygulamaları da şirketi karıştırdı. İşte iddialar:

2 BİN 500 YTL MAAŞ

BELBİM Genel Müdürü Adnan Şahin, göreve geldikten sonra iyi derecede İngilizce bildiği için 2 bin 500 YTL maaşla Serpil Aşan’ı Özel Kalem Müdürü yaptı. Bir süre sonra ise Serpil Aşan için İnsan Kaynakları Müdürü M.B.’den İngiliz öğretmen bulmasını istedi. Öğretmenin ücretini BELBİM ödedi. Serpil Aşan, İngilizce bildiğini ve ders almadığını belirterek şunları söyledi: "Ben üniversite mezunuyum. Hangi üniversite olduğu hiç kimseyi ilgilendirmez. Söylenenler doğru değil. 16 yıldır belediyede çalışıyorum" dedi. Serpil Aşan, geçen yıl English Time’ın hızlı kurslarına 8 ay devam edip "A" düzeyine gelince bıraktığını söyledi. İsminin iddialar arasında yer almasına çok şaşırdığını anlatan Aşan, maaşı konusunda ise yorum yapmadı.

EŞİNİ İŞTEN ATTIM SENİ İŞE ALAYIM

İddialardan bir diğeri ise Adnan Şahin’in Genel Müdür olduktan sonra, başka bir ilde çalışan arkadaşı İ.Ü.’yü, yönetici olarak yüksek ücretle işe aldı. Şahin, İ.Ü.’yü işten attıktan sonra eşine "Kocan seni aldatıyordu. Ben de işten çıkarttım. İstersen onun yerine seni işe alayım" diyerek iş teklifinde bulundu.

ÇOK SÜSLÜSÜN DEDİ KOVDU

Genel Müdür Adnan Şahin, BELBİM’de, 600 milyon dolarlık paranın şirketlere dağılımı noktasında stratejik bir görevde 5 yılı aşkın süre çalışan tesettürlü, şık giyinen 28 yaşındaki evli çalışanı B.’yi, "Sen çok süslü giyiniyorsun" diyerek 10 gün önce işten çıkardı. Gerekçesini soran B.’ye ise "Performansın düşük" diye yazılı yanıt verdi.



Hürriyet/Mustafa Küçük
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 15:05:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?