3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Yıkım tartışması devam ediyor

Bahçelievler Yenibosna'da Cem Vakfı'nın da içinde bulunduğu 5 katlı bina hakkında, yanındaki arsanın 52 santimetresini işgal ettiği gerekçesiyle yıkım kararı çıktı. Yıkım, toplumsal sorunlara sebebiyet verebileceği endişesiyle, uzlaşmanın sağlanması için durduruldu.
 
Yenibosna'da bulunan ve içinde Yenibosna Cemevi, Cem Vakfı, Cem Dersanesi ve Cem Radyo'nun bulunduğu 5 katlı binanın, 52 santimetrelik kısmı için yıkım kararı verildi. Ancak karar, toplumsal sorunlara neden olabileceği gerekçesiyle son anda durduruldu. Basın mensuplarına açıklama yapan Cem Vakfı Genel Müdürü Celal Dinçer, 1995 yılında yapımına başlanan, 1999'da tamamlanan vakıf binasının yapıldığında ortada hiçbir sorun olmadığının altını çizerek, "Burası kültür alanı olarak görünüyordu. Ancak bundan bir önceki belediye, burayı nasıl yaptıysalar konut alanına çevirmişler" dedi.
 
Karar üzerine inşaat sahiplerinin gelip söz konusu arsada inşaata başladıklarını belirten Dinçer, "Biz böyle bir şeyi yapamayacaklarını söyledik. Çünkü burası yeşil alan olarak görünüyordu. Biz daha sonra hem Büyükşehir Belediyesi'ne hem de Bahçelievler Belediyesi'ne başvurduk. Belediye Meclisi kararlarıyla bu yanlışı düzeltildi. Tekrar bu arsa yeşil alan olarak kabul edildi. Ve inşaatın yapımı durduruldu" şeklinde konuştu.

Daha sonra inşaat sahibi Alemdar Albayrak'ın da mahkemeye başvurarak davayı kazandığının altını çizen Dinçer, "İnşaat başladığında yapılan ölçümlerde bizim vakıf binamızın 52 cm daha ileri yapıldığı tespit edilmiş. Ve bizim vakıf binamızın o şahsın arsasına doğru 52 santimetrelik tecavüzü söz konusu. Bunun için yine mahkemeye başvurdular ve davayı kazandılar. Bu bizim hatamız değil. Belediyeye ait Fen İşleri Müdürlüğü'nün yaptığı ölçümlerle bu bina yapıldı. Burada yapılması gereken şey bu arsanın kamulaştırılmasıdır. Ancak arsa sahibi, bu arsanın sahip olduğu değerin üstünde bir rakam istedi. 1 trilyon 50 milyarlık rakamla karşımıza geldi. Bizim burda yapabileceğimiz bir şey yok. Bizim vakıf alanımız da kültür alanı. Bu şahsa ait alanın kamulaşması lazım. Ancak belediye istenilen parayı ödeyemeyeceği için buna yanaşamıyor. Toplumsal hassasiyet gözetilerek bir çözüm bulunmalıdır" açıklamasında bulundu.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2006 Pazartesi 16:27:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?