2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Yunuslar Haliç'te mahsur kaldı

Uzun süredir İstanbul'u mesken tutan yunus sürüleri Marmara Denizi'ni şenlendirirken, yolunu kaybeden 2 yunus, bugün Haliç'e girdi. Alibeyköy ile Kağıthane arasındaki Sünnet Köprüsü'ne kadar gelen yunusları kurtarmak için ekipler seferber oldu. 

Sünnet Köprüsü yakınında yolunu kaybetmiş 2 yunusu gören vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdi. Bunun üzerine olay yerine Kağıthane İtfaiyesi'ne bağlı ekipler ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü ve Veteriner Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sevk edildi. Botla yunusların olduğu bölgeye giden ekipler, sevimli hayvanları kurtarmak için uzun süre çaba sarf etti. Yunuslar, ekiplerin yardımını kabul etmek yerine, onlarla oyun oynamayı tercih edince, görevliler zor anlar yaşadı. 

Bu arada davetsiz misafirlerin semtlerine geldiğini duyan vatandaşlar da olay yerine akın etti. Vatandaşlar, yunusları ve kurtarma çalışmalarını ilgiyle izledi. Meraklı vatandaşların kendi aralarındaki bazı diyalogları ise ilginç görüntüler yaşanmasına neden oldu. Karadenizli olduğunu söyleyen bir vatandaş, itfaiye ekiplerine, "Onlar aç, onlara hamsi balığı atın. Param olsa gidip 2 kilo hamsi alırım. Aç ayı oynamaz. Onları başka türlü kurtaramazsınız" derken, başka bir vatandaş da "30 yaşındayım. Hayatımda ilk kez yunus görüyorum. Bunları doya doya seyredeyim" diyerek otomobilinden indi ve yunusları izlemeye koyuldu. Bu arada bazı vatandaşlar da cep telefonlarıyla yunusları görüntülemeye çalıştı. 

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, yunusların kapalı denizlerde yaşamasının riskli olduğu, ekiplerin bu yunusları Alibeyköy Sünnet Köprüsü Miniatürk civarından teknelere alarak Marmara Denizi'ne bırakacağı kaydedildi.
.
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2006 Perşembe 21:29:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?