20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Zeytinburnu-Kabataş şampiyon

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından yüksek yolcu talebini karşılama alanında “best practice-en iyi uygulama” seçilen Kabataş-Zeytinburnu tramvay hattı, 11-14 Ekim 2005 tarihlerinde Viyana’da Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) ve Wiener Linien (Viyana Toplu Tasşımacılık İşletmesi) tarafından ortaklaşa düzenlenen 3. Uluslararası Pazarlama Konferansı’nda “yolcu sayısının arttırılması” oturumunda “Achieving High Performance Tram Operation in Downtown Istanbul – İstanbul Şehir Merkezinde Yüksek Performanslı Tramvay İşletmeciliğinin Başarılması ” başlıklı sunum ile temsil edildi.

Açılış konuşmalarını Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Başkanı Roberto Cavalieri ve Viyana Belediye Başkan Vekili Dr. Sepp Rieder’in yaptığı konferansa dünya genelinden 300’ü aşkın toplu taşımacılık profesyoneli katıldı. Özellikle, yolcu sayısının arttırılması, maliyetlerin düşürülmesi ve kalitenin iyileştirilmesinin aynı anda sağlanmasına yönelik çalışmaların tartışıldığı konferans 3 gün sürdü.

Konferansın ilk oturumunda yapılan ve katılımcılar tarafından bir hayli ilgi gören İstanbul Ulaşım A.Ş.’nin sunumundan sonra düşüncelerini dile getiren Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Genel Sekreteri Hans Rat, 14 km uzunluğundaki bir hatta 55 araç ile günde 190.000 yolcu taşınmasının büyük bir başarı olduğunu, bunun ancak çok rafine bir işletmecilik yöntemi ile elde edilebileceğini dile getirdi. İstanbul’daki tramvay işletmeciliğinin dünyadaki diğer bütün kentlere örnek teşkil etmesi gerektiğini belirten Rat, diğer kentlerin İstanbul’dan öğrenecekleri çok şey olduğunu vurguladı.
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 05:06:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?