15
Mayıs
2024
Çarşamba
MEDYA

Çamlıca Kulesi için Başkan Topbaş’ın projesi kabul edildi

Büyükşehir Belediyesi, 12 yıl önce temeli atılan, ancak bir türlü geliştirilemeyen ‘Çamlıca Kulesi Projesi’ni nihayet hayata geçiriyor. Çamlıca’ya yapılacak kule için 11 proje yarıştı. Projeler arasından biri onaylandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, önümüzdeki ay içinde projenin uygulanması için çalışmalara başlanacağını duyurdu.

Topbaş, Bahçelievler AK Parti İlçe Teşkilatı’nca düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, “Bu konuda projeler hazırlandı. Ben de bir proje verdim. Yapılan inceleme sonunda, benim projem kabul edildi. Bir ay için çalışmalara başlayacağız” açıklamasını yaptı.

Çamlıca’daki verici kulelerinin bir araya toplanacağı TV kulesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde iptal edilmişti. Topbaş’tan önceki Başkan Ali Müfit Gürtuna ise yeniden gündeme getirmişti. Ancak, yap-işlet-devret modeliyle yapılması düşünülen proje için 4 kez yapılan ihaleye teklif veren olmamıştı.

Çamlıca’ya tv kule projesini raftan indiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da yapılacak kulenin projelerini hazırlattı. Kulenin yaklaşık 200 metre yükseklikte olması planlandı. Anıtlar Kurulu’ndan sit alanı olan bölgenin dokusunu bozmayacak bir kule yapılmasına onay çıktı. Yap-işlet-devret modeliyle yapılacak kule aynı zamanda turistik bir merkez olacak. Projeye göre kule aynı zamanda seyir kulesi olarak da kullanılacak. Önceki yıllarda karşılaşılan sorunların tekrarlanmaması için ihalede müteahhitlerden teklif alınacak. Belediye, teklifleri değerlendirerek en uygun olanını seçecek. Belediyenin işletme süresini 30 yıllık olarak planladığı, kule ile kompleksinin cirosundan da belirli bir yüzde istemeyi düşündüğü öğrenildi.

Radyo ve televizyon kuruluşları, izleyici sayılarını artırabilmek, yayınlarını daha büyük kitlelere ulaştırabilmek için şehrin muhtelif yerlerine özellikle Çamlıca Tepesi’ne değişik güç ve boyutlarda vericiler yerleştirdi. Vericilerle ilgili bir standardın olmaması ve bu yerleşimini denetleyecek bir kontrol mekanizmasının bulunmaması nedeniyle Çamlıca Tepesi radyo ve televizyon vericileri tarafından işgal edilmiş durumda.


Dağınık haldeki antenleri bir araya toplayacaklarını anlatan Topbaş, böylece, antenlerden kaynaklanan görüntü kirliliğini de ortadan kaldıracaklarını belirtti. Topbaş, Çamlıca'da büyük bir otel inşa ederek, televizyon ve radyo antenlerini de otelin üstüne monte edeceklerini söyledi.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2005 Cuma 00:01:43
Güncelleme :16 Eylül 2005 Cuma 00:05:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?