16
Mayıs
2024
Perşembe
MEDYA

İETT'nin gizlediği belge!

İETT, henüz açıklanmayan ve neticesi belli olmayan Kamu İhale Kurumu kararını, kurum açısından olumlu sonuçlanmış gibi gösterdi. İETT Genel Müdürü Muammer Kantarcı, kurumun resmi internet sitesi www.iett.gov.tr ye “Mahkeme İETT’nin lehine sonuçlandı” şeklinde açıklama yaptı.

Ancak haber, ulusal basında da yer alınca, apar topar kurumun resmi internet sitesinden kaldırıldı. Çünkü, mahkeme henüz karar vermemiş ve böyle bir açıklama olmamıştı. Ancak Kantarcı'nın açıklaması, mahkeme kararı olmadan kurumun internet sitesine yazılmıştı. Çünkü, yılan hikayesine dönen İETT otobüs alım ihalelerinden bir türlü sonuç alınamıyordu. İddiaya göre, bazı çevreleri rahatlatmak için İETT bu  yola baş vurmuştu.

Klimalı ve Avrupa Birliği standartlarında otobüs için İETT Genel Müdürlüğü geçtiğimiz yıl sonunda ihale yaptı. İhaleyle, 350 solo tipi, 150 körüklü alçak tabanlı ve klimalı otobüs alınacaktı. İhaleyi, Mercedes Firması’nın kazandığı açıklandı. 31 Ocak 2005’te de İETT, Mercedes’le sözleşme imzaladı. Ancak, ihaleye teklif verip de kaybeden BMC ihalede usulsüzlük olduğunu iddia ederek, Kamu İhale Kurumu’na itiraz etti. Böylece otobüslerin alımı durduruldu.

Konuyla ilgili dava, henüz sonuçlanmadı. Ancak, İETT GENEL MÜDÜRÜ MUAMMER KANTARCI, 16 Ağustos 2005’te İETT'nin resmi internet sitesine şu açıklamayı yaptı: "“Otobüs filomuzu geliştirme hususunda hiçbir sorunumuz kalmadı. Dün mahkeme İETT’nin lehine sonuçlandı. Eylül ayında 350”si solo 150’si körüklü olmak üzere klimalı, alçak tabanlı 500 harika otobüs istanbul’un sokaklarını güzelleştirecek. Yeni otobüsler hepimize hayırlı olsun.”

Fakat böyle bir gelişme olmamıştı. Genel Müdür KAntarcı'nın açıklamalarını belge kabul eden bazı gazeteler, İETT'nin internet sitesinde de yayınlanan haberi gazetelerine taşıdı. Haber, ulusal basında yer alınca, İETT adeta karıştı. Gerçek dışı olan Genel Müdür açıklamasının yer aldığı haber, apar topar kaldırıldı. Ancak, arama motorlarında ve muhabirlerin elinde belgesi duruyordu.

İŞTE İETT'NİN APAR TOPAR YOK ETMEYE ÇALIŞTIĞI BELGE:




Mehmet Arifoğlu - Kenthaber / İstanbul
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2005 Çarşamba 19:41:34
Güncelleme :25 Ağustos 2005 Perşembe 12:29:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?