1
Mayıs
2024
Çarşamba
MEDYA

Milliyet engellendi

Milliyet, İstanbul'daki Feshane Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen "Uluslararası Kudüs Buluşması"na katılan Filistinli Hamas örgütünün Suriye'deki liderlerinden Musa ebu Marzuk'un, bir grup gazeteciyle düzenlediği basın toplantısından "Yasaklandınız" denilerek çıkarıldı. Toplantıyı düzenleyen Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) basın görevlileri, Milliyet'in neden dışarı çıkarıldığı sorusuna "Neden olduğunu bilmiyor musunuz? Bugünkü manşetinizden sonra!" diye yanıt verdi. Toplantıyı düzenleyen Hamas'tan adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili de "Bizden kaynaklanmadı, Türk yetkililer 'Eğer Milliyet'i alırsanız biz burayı terk ederiz' diye baskı yaptı" dedi.
Hamas'ın basın danışmanıyla TGTV'nin basın görevlileri, daha sonra kendi aralarında bir görüşme yapıp basın toplantısında Star ve Zaman gibi Türk gazetelerinin temsilcilerinin de bulunmasına rağmen bu toplantının Türk medyası için olmadığını öne sürdü. Görevliler daha sonra "Türk medyasına kısa bir demeç verileceğini" belirterek, Milliyet'in de aralarında bulunduğu bir grup gazeteciyi kısa bir açıklama için tekrar içeri aldılar.


Hamas: Annapolis'e katılmayın
Merkezi Türkiye'de bulunan TGTV, İslam Dünyası Sivil Toplum Kurluşları Birliği (İDSB) ve Filistin Dayanışma Derneği ile Uluslararası Kudüs Müessesesi'nin işbirliğiyle düzenlenen ve İsrail karşıtı cihat çağrılarına sahne olan "Uluslararası Kudüs Buluşması" dün de devam etti.
Toplantıya katılan Hamas'ın Suriye'deki ikinci ismi Musa Ebu Marzuk, İsrail-Filistin sorununa çözüm yollarını tartışmak amacıyla kasım sonunda ABD öncülüğünde Annapolis'te yapılacak olan "Ortadoğu Konferansı"nın "ABD'nin Körfez'deki hegemonyasını sağlamlaştırmak için" yapıldığını savunarak, "Tavsiyemiz bu toplantıya kimsenin katılmaması" dedi.
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın danışmanı Mücteba Rahman Dust ise İsrail ile kurulan kültürel, siyasi ve akeri ilişkileri meşru kabul etmediklerini söyledi.
Rahman Dust, İran'ın Türkiye ile ilişkilerinin gelişmesini istediklerini belirterek, "Türkiye halkı Müslüman, ayrıca İslami eğilimleri olan bir hükümete sahip" diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 15:27:09
Güncelleme :17 Kasım 2007 Cumartesi 15:47:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?