3
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

"Kan Kardeşim Olur musun?"

"Kan Kardeşim Olur musun?" adlı kampanyanın açılış töreninde konuşan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat, sosyal sorumluk ve dayanışma adına anlamlı bir iş yaptıklarını belirterek, "Gerçekten kan bağışı gibi hayırlı bir olaya herkesin katılması gerekir" dedi.
 
MÜSİAD, Kızılay'ı desteklemek ve Türkiye'deki kan ve kan ürünleri sıkıntısına dikkat çekmek amacıyla, 09.30-21.30 saatleri arasında 27 şubesinde toplu kan bağışı gerçekleştirecek. MÜSİAD Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat ve bazı yöneticiler, saat 09.30'da Tavaslı Matbaacılık'ta kurulan bağış merkezinde "Kan Kardeşim Olur musun?" adlı kampanyanın açılışını yaptı. Açılışa MÜSİAD Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat, Kızılay Genel Başkan vekili Ahmet Akar, MÜSİAD Kağıt Ambalaj Sektör Kurulu Başkanı Mustafa Erdem katıldı.
 
MÜSİAD Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat yaptığı konuşmada, "Sosyal sorumluk ve dayanışma adına anlamlı bir iş için buradayız. Bundan önce de 150 MÜSİAD üyesiyle yine kan bağışı yaptık. Kan ihtiyacı hat safhada olduğu için biz sosyal sorumluk gereği, üyelerimizle birlikte ve Kızılay'la imzaladığımız protokol gereği Türkiye genelinde MÜSİAD başkanlığımızla beraber 27 şubemizde bu kan bağışı kampanyasını yapıyoruz" şeklinde konuştu.
 
Konuşmasının ardından kan veren Bolat, "Bu benim üçüncü kan verişim. Gerçekten kan bağışı gibi hayırlı bir olaya herkesin katılması gerekir. Kan verirken herhangi bir acı veya ağrı duymuyorsunuz. Kan bağışı kan değişimi yaptığı için sağlık için çok yararlı" diye konuştu.
 
Kızılay Genel Başkan vekili Ahmet Akar, güvenlikli kan temini kapsamında sivil toplum örgütleriyle yeni bir kampanya yapmakta olduklarını belirterek, "Bunlardan biri de MÜSİAD ile birlikte yaptığımız bu kampanyadır. Önemli olan bu kampanyada toplanan kandan ziyade verilecek mesajdır. Kan sunisi yapılamayan bir organdır. Ancak insanların kan bağışı ile toplanabilmektedir. Gönüllüğe dayanan kan bağışı kampanyalarını yapmaya devam edeceğiz. Toplanan kanlar sadece ülkemizde değil, Endonezya gibi dünyanın çeşitli yerlerinden ihtiyaç sahibi olan mazlum halklara da verilmektedir" ifadelerini kullandı.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2006 Çarşamba 12:02:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?