3
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

'Meme Kanseri ile Mücadele' yürüyüşü

İstanbul'da yüzlerce kadın "Meme Kanseri ile Mücadele" için toplu yürüyüşe geçti. Beşiktaş'dan Ortaköy'e kadar yürüyüş yapan kadınlar, erken teşhisin önemine vurgu yaptılar. Yürüyüşe tanınmış sanatçı ve iş kadınlarının yanısıra bazı gazeteciler de destek için aynı kortejde saf tuttu.
 
Avon ile Sağlığa Yolculuk projeleri kapsamında düzenlenen "Meme Kanseri ile Mücadele Yürüyüşü"nde açılış konuşması yapan Avon Türkiye Genel Müdürü Ron Griffiths, burada bulunmalarının temel amaçları arasında bayanlara ücretsiz teşhis için imkanı sağlamak ve fon yaratmak olduğunu belirtti. Griffiths konuşmasında "Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 3 bin kadına ücretsiz mamografi taraması gerçekleştirdik ve 2006 sonuna kadar bin kadına daha mamografi tedavisi yapmayı hedefliyoruz" dedi.
 
Beşiktaş meydanında biraraya gelen yüzlerce kadın daha sonra burada toplu yürüyüşe geçti. Yürüyüşe Çin'de meme kanserini atlatan Dai Weiwen adlı bir kadın ile etkinlikte Türkiye'yi temsil eden Sevgi Çalış'da birer konuşma yaptılar. Çin'li kadınları temsilen konuşan Dai Weiwen, hastalığı boyunca hiçbir zaman hayattan kopmadığını, çalışmaya ve ailesine zaman ayırmaya devam ettiğini belirterek inancını hiç bir zaman kaybetmediğini söyledi. Türkiye'yi temsilen konuşan Sevgi Çalış ise erken teşhisin kadınların hayatının kurtarılması anlamına geldiğini belirterek mücadele etmenin ve pozitif düşünmenin önemini bir kez daha dile getirdi.
 
Yürüyüş yapan grubun içinde bazı erkeklerinde destek amaçlı hazır bulunmaları dikkat çekti. Bando sesleri eşliğinde Ortaköy'e yürüyen grup burada şarkıcı Gökseli'in konserini dinledi. Ortaköy meydanında buluşan gruba Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'da katılarak destek verdi. Griffiths, burada desteklerinden dolayı Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'a bir plaket verdi.
 
Bugüne kadar meme kanseri ile ilgili mücadele ürünlerinden elde edilen gelirler ile üç hastaneye mamografi cihazı hediye eden Avon, buradada İstanbul Tıp Fakültesi ve Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'nin yetkililerine temsili bir çek verdi.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2006 Pazar 15:21:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?