30
Nisan
2024
Salı
SAĞLIK

Park Et Devam Et

İSPARK'ın yaklaşık bir yıl önce başlattığı "Park Et Devam Et'' hizmeti, projeye yeni otoparkların katılımıyla büyüyerek devam ediyor.

İSPARK, "Park Et Devam Et" projesiyle toplu taşımacılığın teşvik edilerek, daha az sayıda aracın trafiğe çıkmasının sağlanması, zararlı egzoz emisyonlarının azaltılması, daha az yol işgali ve daha az yakıt tüketimi amaçlıyor.

İSPARK'tan yapılan açıklamada, kurumun ilk kez Ümraniye Haldun Alagaş Otoparkı'nda hayata geçirdiği "Park Et Devam Et'' projesini İDO iskeleleri, metrobüs istasyonları, havaalanları ve raylı sistemlere entegre ederek toplu taşımayı teşvik etmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle koordineli olarak çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Metrobüsün başlangıç noktası olan Söğütlüçeşme'deki Kadıköy Evlendirme Dairesi önünde, 100 araçlık yeni bir otoparkı daha hizmete sokan İSPARK'ın toplu taşımanın kent içindeki merkezi olan bu noktada "Park Et Devam Et'' hizmeti vermeye başladığı kaydedilen açıklamada, sürücülerin yoğun talep gösterdiği otoparka gelen vatandaşların aynı zamanda demiryolunu da kullanarak istediği noktalarla ulaşabildiği ifade edildi.

Açıklamada, İSPARK'ın hayata geçirdiği uygulamayla, "toplu taşımayı teşvik, zararlı egzoz emisyonlarının azaltılması, daha az yol işgali, daha az yakıt tüketimi, trafik stresinin azaltılması ve zaman kazanımını hedeflediği'' ifade edildi. İSPARK Genel Müdürü Kadir Gurbetçi de projeye ilişkin değerlendirmesinde trafik akışına katkı sağlandığını belirterek, sürücüleri kent genelinde kara, deniz, hava ve raylı taşımacılığı kullanmaya teşvik ettiklerini belirtti.

 

zaman
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 17:55:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?