30
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Dünyanın fırıncısı İstanbul'da toplandı

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, AB'ye giriş sürecinde Bakanlık olarak halkın sağlığını yakından ilgilendiren fırınlar konusunda çalışma ve denetimlerini düzenli biçimde sürdürdüklerini söyledi.

Yeşilköy Çınar Otel'de gerçekleştirilen "Dünya Fırıncılar Federasyonu İstanbul Toplantısı"na Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in yanı sıra Dünya Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Emilio Madrid, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, fırıncılar odası başkanları ve bir çok fırıncı katıldı.

Toplantıda kürsüye çıkan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, bugüne kadar hep fedakarlıklarla tüketicinin yanında olduklarını belirterek, "Federasyonumuz kaliteyi ve hijyeni olmazsa olmazlardan bilmiş, temel gıda maddesi olan ekmeğin en hesaplı şekilde vatandaşa ulaştırılmasında elini taşın altına sokmaktan hiçbir zaman çekinmemiştir.

Bugün ülkemizde 2 yıla yakın bir süreden beri ekmek fiyatında artış gözlenmemektedir. Bu birlikte hareketle netice alınabileceğinin bir göstergesidir. Dün olduğu gibi bugün de hatta yarın da vatandaşın yararına olacak her uygulamada varız" dedi.

Balcı, hiçbir Avrupa ülkesinde belediyelerin ekmek üretmediğini ifade ederek, halk ekmek fabrikası bulunan belediyeleri eleştirdi.

Bakan Eker ise konuşmasında Türkiye'nin son zamanlarda Dünya çapında organizasyonlara imza attığını hatırlatarak, "Dünya fırıncılarının Türkiye'de bir araya gelmesinden dolayı çok mutluyum" diye konuştu.

Bakan Eker, AB'ye giriş sürecinde bakanlık olarak halk için çok hassas olan fırınlar ile ilgili çalışma ve denetimlerini her ay düzenli şekilde sürdürdüklerini de ifade etti. Bu arada Bakan Eker kürsüde konuşma yaptığı sırada ön sıralarda oturan bir izleyicinin sakız çiğneyerek uyuması dikkat çekti.

Bakan Eker, toplantı çıkışında gazetecilerin "Fırıncılar Federasyonu belediyelerin ekmek üretiminden çekilmesini talep ediyor. Bu konu hakkındaki değerlendirmeniz nedir?" sorusu üzerine, "Bunlar ayaküstü konuşulacak konular değildir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2005 Pazar 16:49:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?