3
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Hasta ve hasta yakınları için bilinçlendirme okulu

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde kurulan, hastaları ve hasta yakınlarını bilinçlendirmeyi amaçlayan hasta okulunun 8.'si bugün düzenlenen törenle eğitime başladı.

Törende İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Keçer, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı Başkanı ve Hasta Okulu Genel Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Şükrü Sever, hasta yakınları ile üniversite öğretim görevlileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mehmet Şükrü Sever, hasta okulunun, kronik hastalıklara tutulmuş hastalara ve yakınlarına eğitim vereceğini, amaçlarının hastaları bilinçlendirmek ve hasta hekim arasındaki yakınlaşmayı sağlamak olduğunu söyledi. Sever, "Bu 8. hasta okulu. Okulumuzda kronik hastalara yönelik eğitim programı var. Program, Temmuz ayına kadar sürecek. Çevre belediyelerle işbirliği içindeyiz. Belediyeler okulumuza hasta taşıyor. Bu okulda eğitim 4 koldan devam ediyor. Hastalar programa katılmaktan mutlu oluyor. Okulu açmakla kronik hastalara yalnız olmadıklarını anlatmak istiyoruz" diye konuştu.
Prof. Dr. Keçer ise,"Okulun amacı kronik hastanın yaşam biçimini düzenlemektir. Hastalarımıza hizmetimiz devam edecek. Tedaviyle başlayan birlikteliğimiz bize ihtiyaç duyduğunuz sürece sürecek" ifadelerini kullandı.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak da, "Yönetim olarak biz bu okula her türlü desteği vereceğiz. Hekim hasta ilişkisi karşılıksız en büyük sevgidir. Ana ve evlat sevgisi gibidir. Okulumuz da bu ilişkiyi sağlamayı amaçlamaktadır" dedi.

Konuşmaların ardından hasta okuluna devam eden bir hasta çift, müzik dinletisi sundu.
Hasta okulu İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde 8 yıldır hizmet veriyor. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Kemal Atayan Anfisi'nde faaliyet gösterecek olan hasta okulu, kalp, böbrek, karaciğer ve hipertansiyon gibi kronik hastalıklara tutulmuş hastalara ve yakınlarına hastalıkları konusunda eğitimi vermeyi hedefliyor.

.
Yayın Tarihi : 16 Mart 2006 Perşembe 19:44:06
Güncelleme :18 Mart 2006 Cumartesi 11:54:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?