2
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Velayet davası çıkışı kurşun yağmuru

Pendik'te, kızının velayet davası çıkışında adliye önünde bekleyen Şahin Yılmaz, eski eşini vurmak için etrafa kurşun yağdırdı. Yılmaz'ın açtığı ateş sonucu eski kayınvalidesi hayatını kaybederken, eski kayınpederi de yaralandı.

Alınan bilgiye göre, eşi Dilek Selçuk'tan boşanan lokanta işletmecisi Şahin Yılmaz, 7 yaşındaki kızının velayetini almak için Pendik Adliyesi'nde 4 yıl önce dava açtı. Pendik 1. Aile Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü celsesine sabahın erken saatlerinde gelen Yılmaz, davanın sonucunu beklemeye başladı. Dilek Selçuk, duruşmaya 7 yaşındaki kızı Dilara, annesi Fındık ve babası Ahmet Selçuk ile birlikte katıldı. Duruşma Selçuk Ailesi'nin lehine sonuçlanarak Dilara'nın velayeti annesine verildi. Şahin Yılmaz ise beklediği yerden avukatını arayarak davanın sonuçlandığını öğrendi. Hemen adliyeye doğru yönelen Şahin Yılmaz girişte eski eşiyle karşılaştı. Silahını çeken Yılmaz eski eşi Selçuk'a kurşun yağdırdı. Bu sırada arkadan gelen Ahmet Selçuk, kızını korumak için ileriye atıldı. Kızının önüne geçen 58 yaşındaki Ahmet Selçuk bacağından ve karnından yaralandı. Bir anda adliye önünde büyük kargaşa çıkarken, Yılmaz'ın sıktığı kurşunlardan biri de eski kayınvalidesi Fındık Selçuk'a (55) isabet etti. Yüksek tansiyon hastası da olan Fındık Selçuk kalçasına isabet eden kurşunla olduğu yere yığılırken, Ahmet Selçuk Dr. Lütfi Kırdar Eğıitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Silahlı Şahin Yılmaz ise adliye polisi tarafından hemen yakalandı.

Bu sırada tüm olanları gören 7 yaşındaki Dilara Yılmaz annesi Dilek Selçuk'a sarılarak ağladı. Pendik Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Fındık Selçuk kurtarılamazken, Ahmet Selçuk tedavi altına alındı. Olaydan sonra gözaltına alınan Şahin Yılmaz, kayınpederinin eski eşini erkeklere pazarladığını ileri sürdü. Şahin Yılmaz'ın, "Eski eşim 4 yıldır kızımı bana göstermiyordu. Sabah 07.00'den beri adliye önünde bekliyordum Avukatım duruşmaya girdi. Çocuğumun velayetini alamadığımızı öğrenince her zaman zorluk çıkaran karımı öldürecektim. Kurşun sıkarken önüne babası geçti o yaralandı. 6 yıldır neler çektiğimi bir tek ben biliyorum, ayrıldığım eşim başka erkeklerle kalıyordu. Tek amacım onu korumaktı. Ellerinden alıp okutacaktım. Çünkü benim maddi durumun daha iyi" dediği iddia edildi.

.
Yayın Tarihi : 16 Mart 2006 Perşembe 20:23:05
Güncelleme :24 Mart 2006 Cuma 13:02:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?