3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

40 Fenerbahçeli GS'yı bastı

Fenerbahçe Kulübü'ne ait Kadıköy Fenerbahçe'de bulunan tesislerde düzenlenen 1907 eğlencesinde, bir grup Fenerbahçeli taraftar Galatasaray Spor Kulübü'ne ait tesislere saldırdı. Olayda 3 kişi hafif şekilde yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Fenerbahçeli taraftarlar, her yıl Temmuz ayında düzenlenen eğlence için Fenerbahçe Spor Kulübü Rıfat Ilgaz Tesisleri'nde bir araya geldi. Eğlencenin başlamasında bir süre sonra yaklaşık 40 kişilik bir grup alkolün de etkisiyle hızını alamayarak Galatasaray Spor Kulübü Kalamış Tesisleri'ne saldırdı. Deniz kenarındaki kayalıklardan yürüyerek Galatasaray'ın tesisine giren grup, burada bayrağı indirmek isteyince, çalışanlar araya girerek engel olmak istedi. Bu duruma sinirlenen Fenerbahçeli taraftarlar tesisleri dağıtmaya başladı. Ellerine geçen her şeyi sağa sola fırlatan grup, kendilerine engel olmak isteyen çalışanları da darp etti. Kızgın grup, masa, sandalye ve şezlongları kırdıktan sonra yarıya kadar indirdikleri bayrağı kesmek istedi. Fenerbahçeli grup bir süre sonra olay yerinden yaya olarak uzaklaştı.

Olay yerine gelen polis hafif şekilde yaralananlar için ambulans çağırdı. Ambulans aldığı yaralıları Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Polis ekipleri olayın meydana geldiği yeri güvenlik şeridi ile çevirerek muhafaza altına aldı. Tesis yöneticileri olay sonrası tesiste inceleme yaparken, personel de etrafa saçılmış olan şemsiye sopalarını ve sandalyeleri topladı. Çeşitli yerlerinden yaralanan çalışanlar ise ayakta gördükleri tedavi sonrasında ifadeleri alınmak üzere Kadıköy Merkez Karakolu'na götürüldü.
Karakol çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Galatasaray Spor Kulübü Kalamış Tesisleri Müdürü Altan Korcan, "Fenerbahçe tesislerinde düzenlenen eğlencenin ilerleyen saatlerinde tesislerimize saldırıldı. Bayrağımıza karşı harekette bulunulmuştur. Şikayetçiyiz. Fenerbahçe'den henüz bir özür gelmedi. Sadece işletmeciden bir özür aldık. Saldırı esnasında şans eseri müşterimiz yoktu. Galatasaray ve Fenerbahçe iki kardeş kulüptür. Bizim dostluğumuz devam ediyor. Bu sadece kendini bilmez bir grubun yaptığı harekettir" dedi.
Olayda yara alan çalışanlar, ifadelerinin ardından karakoldan ayrılırken, polis olayla ilgili olarak geniş çaplı araştırma başlattı.


İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2006 Perşembe 10:18:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?