3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Türk Futbol Hakemliği'ne taze kan

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Mustafa Çulcu, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini yöneten hakem Vedat Yüksel'in zorlu maçtaki performansından çok memnun kaldıklarını söyledi.
 
İstanbul'da aday hakemlik dönemini tamamlayan 154 futbol hakemi, ilk hakem olarak kokartlarını aldı. Tarabya'daki Cengiz Kurdoğlu Tavernası'nda düzenlenen kokart törenine; MHK Başkanı Mustafa Çulcu, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Genel Başkanı Selçuk Dereli, Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu Başkanı Hilmi Ok, Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu Yöneticisi Muhittin Boşat, MHK Bölge Sorumlusu Orhan Erdemir, Süper Lig Gözlemcisi Sabri Çelik, İstanbul İl Hakem Kurulu Başkanı İsmet Cengiz, TFFHGD İstanbul Şubesi Başkanı Ahmet Erdoğan, Süper Lig hakemleri Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus aileleriyle birlikte katıldı.
Kokart töreninde konuşan MHK Başkanı Mustafa Çulcu, yakın zamana kadar marka olmuş isimlerin hakemliği bırakmasıyla Türk Hakemliği'nin geçiş dönemine girdiğini belirterek, "Çok eleştirilen, en az yatırımla tamamen başarı ve hatasızlık beklenen bir toplumun başındaki biri olarak, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisindeki genç arkadaşımızın gösterdiği performanstan dolayı çok mutluyum. FIFA hakemlerimiz, bunun gibi ve bundan daha zor maçların üstesinden gelecek güçte ve sayısal çoğunlukta. Fakat, genç değerlere de fırsat vermek lazım. Lig, bundan sonraki süreçte daha da ağırlaşacaktır. Böylesine zorlu bir ligde insanlara ancak böyle bir kademede fırsatlar verilir. Her şeyin bir ilke vardır. Yönettirmeden ne olduğunu göremezsiniz. Vedat Yüksel'e ilki yaşattık ve o da iyi bir performans gösterdi" dedi.
 
TFFHGD Genel Başkanı Selçuk Dereli de yaptığı konuşmada Türk Hakemliği'nin çok güçlü ve büyük bir örgüte sahip olduğunu ifade ederek, "Türk Hakemliği, yaklaşık 10 bin üyesi ve 75 şubesiyle kendi dinamiklerini her zaman harekete geçirebilecek güçte. Türk Hakemliği, kendi birlik ve beraberliğini koruduğu sürece, bizi yıpratmak isteyenler hiçbir şey kazanamayacak. Biz de mikrofonları elimize alıp çok güzel konuşmasını biliyoruz. Benim şu an öyle bir niyetim yok. Hakemliği bıraktıktan sonra ne olur bilemem. Fakat, mikrofonu eline alıp konuşması çok kolay. Türk Hakemi, kendi terbiyesine ve tarzına yakışır şekilde davranmıştır ve böyle de davranmaya devam edecektir" diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından 154 yeni hakem, ellerini Türk Bayrağı, futbol topu ve hakem bayrağı olan masaya koyarak hep bir ağızdan Hakemlik Yemini etti. Yemin töreninin ardından, hakemler kokartlarını Mustafa Çulcu, Selçuk Dereli, Hilmi Ok ve Orhan Erdemir'den aldı.
Hakemler, daha sonra Cengiz Kurdoğlu'nun şarkılarıyla doyasıya eğlendi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2006 Salı 17:26:06
Güncelleme :21 Kasım 2006 Salı 17:29:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?