3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Zico,Türk futbolunu anlattı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Türkiye'de herkesin futbol fanatiği olduğunu belirterek, "Sıcak kanlı, kısa zamanda ateşlenen ve kolayca patlayan bir taraftar var. Taraftarlar defansif futbolu kabul etmiyorlar, gol görmek ve 90 dakika hücum futbolu görmek istiyorlar" dedi.
 
Kendi resmi internet sitesinde Türk futbolunu anlatan Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, "Yapısal olarak bakıldığında her büyük kulübün kendi futbol sahası var. Ayrıca Avrupa Birliği'ne girme arzuları olduğundan İngiltere, İspanya ve İtalya gibi ülkelere benzer büyük tesisler kurmak için büyük yatırımlar yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de henüz 4 aylık bir süre geçirdiğini hatırlatan Zico, Türk futbolunu, Fenerbahçe'yi ve oyuncuları tanımak için gereken normal süreyi doldurduğunu ve artık alıştığını ifade etti. Zico, büyük kulüplerin transfer etmek istedikleri iyi futbolculara ekonomik anlamda herhangi bir kısıtlama yapmadıklarını da kaydetti.
 
Türk taraftarları ve medyası ile ilgili de değerlendirmede bulunan Zico, "Taraftarlar defansif futbolu kabul etmiyorlar. Gol görmek ve 90 dakika atak oyun görmek istiyorlar. Herkes futbol fanatiği. Sıcak kanlı, kısa zamanda ateşlenen ve kolayca patlayan bir taraftar var. Futbolla ilgili de çok sayıda radyo ve televizyon programı ile gazete var" ifadelerine yer verdi.
 
Fenerbahçe'den önce Japonya Milli Takımı'nı çalıştıran Brezilyalı teknik adam, iki takımın futbolcularını da analiz etti ve "Türk futbolcuların Japon futbolculardan tamamen farklı ve daha çok riskli oyun oynayıp, kişisel becerilerini daha fazla göstermeye çalışıyorlar" dedi.
 
İtalya ve Japonya ile yurtdışında yaşama tecrübesine daha önceden sahip olduğunu ifade eden Zico, İstanbul'da ev bulana kadar zorluk yaşadığını, bir süre otelde kaldığını, ama şimdi her şeyin yolunda olduğunu sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 18:52:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?