2
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

'5 milyon dolar ceza ağır'

FIA'nın Türkiye'ye verdiği 5 milyon dolarlık cezayı ağır bulduğunu yineleyen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, “Kimi (Ucuz kurtulduk) diyor, ben de bu ağır bir cezadır diyorum. Türkiye hak etti mi? Mehmet Ali Talat ödül veremez mi? Bana göre Talat ödül verebilir. Yetkililer, cezayı bir an önce ödeyi düşünüyor. TOSFED gerek görürse Tahkim'e gidebilir” dedi. 

Futbol Federasyonu ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) işbirliğiyle Ataköy Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen “Fair-Play Işığında Sporda Şiddet ve Ayrımcılıkla Mücadele Paneli” sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şahin, FIA'nın verdiği ceza nedeniyle farklı yorumlar yapıldığını kaydederek, şunları söyledi: “Kimi (Ucuz kurtulduk) diyor, ben de bu ağır bir cezadır diyorum. FIA tarihindeki en ağır cezadır. Türkiye hak etti mi? Mehmet Ali Talat ödül veremez mi? Bana göre Formula 1 ödül talimatına göre Talat ödül verebilir.
Cumhurbaşkanı, başbakan, başbakan yardımcısı, federasyon başkanı verebilir, dünyaca ünlü tanınmış bir kişi verebilir diyor.
Cumhurbaşkanı, başbakan, başbakan yardımcısı yok, dünyaca ünlü bir kişinin ödül vermesi talimata uygundur. Neden FIA böyle bir karar aldı?, gerekçelerini merak ediyorum. Acaba, Talat'ın KKTC Cumhurbaşkanı olarak takdim edilmesi nedeniyle mi böyle ceza verildi? Siyasi bir kişilik çıkartıldı diye mi karar verildi. Ama ben de ödül verdim, ben de siyasiyim.”

'TAHKİM'E GİDİLEBİLİR'

Uluslararası tahkim yolunun olduğunu öğrendiğini de anlatan Mehmet Ali Şahin, gerek organizasyonu gerçekleştiren şirket, gerekse Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu başkanı veya yönetiminin gerek görürse tahkime gidebileceğini vurgulayarak, “Ancak şu anda 5 milyon doları ödeyerek önümüzdeki yıl Formula 1'in 3.'sünü bir an önce gerçekleştirmek istiyorlar diye görüyorum” dedi.

'AÇIKLAMALAR CEZAYI ARTTIRDI'

Formula 1 İstanbul Grand Prix'sinin ardından yaşanan bu gelişme sonrasında yapılan açıklamaları da eleştiren Bakan Şahin, “Keşke 'İyi tanıttık, fırsatı değerlendirdik' diye açıklamalar olmasaydı. Bunlar işin tuzu biberi oldu. Bu konuşmaların cezayı arttırdığını düşünüyorum” diye konuştu.
A.A
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2006 Çarşamba 12:52:07
Güncelleme :20 Eylül 2006 Çarşamba 13:16:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?