30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Avrasya Maratonu Pazar koşuluyor

Türkiye'nin en büyük spor organizasyonu olan Kıtalararası Avrasya Maratonu’nda farklı ülkelerden seçkin atletler birincilik için yarışırken, yüz bini aşkın sporsever de Asya’dan Avrupa’ya barış ve dostluk için koşacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu dev organizasyon için geceli gündüzlü bir çalışma sürdürüyor. Çalışmaların hedefi; Avrasya Maratonu’nun ismine yakışır güzellikte, katılımı yüksek, sportif çekişmesi yoğun, İstanbul’un ve Türkiye’nin sportif potansiyelini bütün dünyaya duyuracak mükemmellikte bir organizasyon haline getirmek.

Bu yılki Avrasya Maratonu’nun en önemli unsurlarından biri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş’ın organizasyona gösterdiği yakın ilgi ve sağladığı büyük destek. Başkan Topbaş, Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri ve diğer kuruluşlarla sürekli görüş alışverişi içinde bulunuyor. Organizasyonun sportif yanı güçlendirilirken, 12 milyonluk bir metropolün başta ulaşım olmak üzere gündelik hayata ait sorun yaşamaması için de ek düzenlemeler yapılıyor.

Organizatörlüğü üstlenen Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ. Genel Müdürlüğü de neredeyse 24 saat görev başında. Maratonun dört dörtlük gerçekleşmesi için teknik komite, kategori, güzergah, ödüller ve diğer ayrıntılar üzerinde çalışılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin diğer birimlerinden sağlanan destekle birlikte yaklaşık 500 kişilik bir ekip organizasyon süresince görev yapacak.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 18:33:03
Güncelleme :1 Ekim 2005 Cumartesi 12:39:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?