30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Engellilerin Cim Bom aşkı

Sosyal Hizmetler ve Özürlüler Müdürlüğü bünyesi altında hizmet veren İstanbul Özürlüler Merkezine kayıtlı zihinsel özürlü 30 çocuk Galatasaraylı futbolcuları ziyaret etti.

Büyükşehir Sosyal Hizmetler ve Özürlüler Müdürlüğü bünyesi altında faaliyetlerini sürdüren İstanbul Özürlüler Merkezi (İSÖM) özürlülerin sosyalleşmelerine katkıda bulunmak amacıyla bir takım çalışmalar yapıyor.

Sporla rehabilitasyon çalışmaları çerçevesinde bugün İstanbul Özürlüler Merkezi’ne kayıtlı özürlü 32 öğrenci, Florya Metin Oktay Tesislerine gelerek Galatasaray futbol kulübünü ziyaret ettiler. Antrenmandan önce özürlü çocuklarla sohbet eden Gerets ve futbolcular daha sonra onlarla beraber fotoğraf çektirdiler. Eric Gerets yönetimindeki takımın antrenmanını izleyen özürlü çocukların takıma yaptıkları tezahürat görülmeye değerdi. Ziyaret sonunda İstanbul Özürlüler Merkezi yetkilileri tarafından Galatasaray Teknik Direktörü Gerets’e çocukların el sanatları derslerinde ürettikleri hediyelikleri de sundular.

Sivil toplum kuruluşları ve kamu kuruluşları ile ortak çalışmalar geliştirerek tüm halkın desteğini alan, başarılarını her kesim ile paylaşan bir merkez olma gayretindeki İstanbul Özürlüler Merkezi, kayıtlı yaklaşık 30 bin kayıtlı özürlüye hizmet veriyor. Özürlülere yönelik mesleki, tıbbi ve sporla rehabilitasyon alanında projeleri hayata geçiren İSÖM tarafından bir çok proje ve organizasyon da hazırlanıyor. Özürlüye sunulan bu hizmet ve organizasyonlar herhangi bir eğitim alma ve işe girme imkanı bulunmayan, bu sebeple evlerinden dahi dışarıya çıkamayan bir çok özürlü için sosyal rehabilitasyon imkanı sağlıyor.

İstanbul Özürlüler Merkezi; sivil toplum kuruluşları, kamu kuruluşları, özel sektör, üniversiteler, muhtarlıklar, ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde, bütün özür gruplarına hizmet vermektedir. Özellikle, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yürütmektedir.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2005 Perşembe 06:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?