7
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Fenerbahçe Hooijdonk ile güldü

Kayserispor maçı sonrası bir basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktör Chrnistoph Daum, takım içinde birlik ve beraberliği bozmadan huzurlu bir biçimde yola devam edeceklerini belirterek, "Sahamızda yapmamız gereken maçı deplasmanda galibiyetle geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün birçok gol pozisyonu harcama lüksümüzü kullandık.

Kayserispor, mücadele ve futbol anlamında varını yoğunu sahaya yansıttı" diye konuştu.
Bir basın mensubunun Fabiano’nun oyun kurucu oynattığı için eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine Alman teknik adam, ’’Çok geniş bir kadroya sahibiz. Bu geniş kadro içinde tüm oyuncular dönem dönem oynama olanağı bulacaklar. Fabiano ile ilgili eleştirileri kabul etmiyorum. Önemli olan oyun içinde pozisyona göre değişik oyuncuların oyun kurucu görevini üstlenmeleridir. Bu, bir pozisyonda Ümit olabilir, başka pozisyonda Alex, başkasında Fabiano olabilir’’ dedi.


Alman teknik adam, Rüştü’nün kaleye hemen geçip geçmeyeceğinin sorulması üzerine ise, Volkan’ı bir kere eleştirmesine karşın çoğu zaman övdüğünü, gazetecilerin bu eleştirileri farklı yorumladıklarını söyledi. Gazetecilerin bazen gerçek dışı acımasız ve agresif eleştiriler yapabildiğini ifade eden Daum, "Bir basın mensubu oyunumuzu eleştirirken kendisi tavsiye olarak 12 kişilik kadro yazıyor. Ben şimdi burada, basın mensuplarından büyük ve yoğun bir maç temposu olan bir takıma 3. bir kalecinin gerekli olduğunu savunmalarını isterdim. Volkan, Rüştü ve Recep ile bizim takım içindeki ruhumuzun bozulmaması önemli. Yapılan haberlerde kamuoyu yanlış bilgilendiriliyor. Ama biz takım içinde birlik ve beraberliğimizi bozmadan huzurlu bir biçimde yolumuza devam edeceğiz. Yapılan bazı haberlere karşı belki de mahkemeye gitmek gerekir. Ama bununla çok zaman yitiririz’’ dedi.


Fenerbahçe’nin Kayserispor maçındaki 2 golünü atarak gol sayısını 5’e yükselten Van Hooijdonk ise, tek forvetli sistemi sevmediğini söyledi. Hollandalı futbolcu, başka alternatifinin olmadığını belirterek, "Biz sisteme uymaya çalışıyoruz. Bu hocanın tercihi. Bir takımda herkesi memnun edemezsiniz. Şampiyonlar Ligi’nde de taktik disiplininden koparsak işimiz zor. Kayserispor maçında da iyi oynamadık, sadece 2 fırsatı değerlendirip maçı kazandık" dedi.
Öte yandan Serhat’ın arka adelesinde sertlik olduğu tespit edildi. Bunun için maçta bir varlık gösteremeyen ve maçın ikinci yarısında oyundan alınan Serhat’ın bugünkü yapılacak kontrolünden sonra durumu netlik kazanacak.


Kayserispor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara ise, maç sonrası herhangi bir açıklama yapmadı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2004 Pazar 09:56:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?