7
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Fenerbahçe Sezer'e çıkıyor

  Fenerbahçeli taraftarlar tarafından kurulan Sarı-Lacivert Derneği, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği "bir maç saha kapatma" cezasını Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a şikayet ediyor. 
     
İnternetteki " www.sarilacivert.org.tr " resmi web sitesinde bir form yayımlayan dernek, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a hitaben 2 adet dilekçe hazırlayarak PFDK'nın Fenerbahçe Kulübü'ne verdiği kapatma kararını şikayet ediyor. Taraftarların ad, soyad ve meslek bildirerek katılabildikleri protesto kampanyası için hazırlanan dilekçede şu ifadelere yer veriliyor:
      
''Yüzyılı aşan futbol tarihimiz, 80 yıllık Cumhuriyet tarihimize bir utanç darbesi PFDK vasıtasıyla vurulmuş ve Türk futboluna kara leke sürülmüştür. Tamamen yanlı, hiçbir hak, hukuk ve adalet kavramı güdülmeden yalnız ve yalnızca, almış oldukları tebliğ ve emirler doğrultusunda, futbolumuza adalet dağıtması gerek kurum, Fenerbahçe'nin sahasını bir maç kapatmıştır. Bu kapatma cezası anayasanın temel hak ve hükümlerini hiçe sayarak, adalet ve eşitlik ilkelerini yok farzederek 25 milyon taraftarı olan bir kulübü yok etme ve sindirme politikasından başka birşey değildir. 
      
Sizlerden halk olarak ricamız, bu adaletsizlik ve yanlı uygulamaların ortadan kaldırılmasını, eşitlik uygulamasının devletimizin her kurumunda olduğu gibi, toplumun büyük bir kesimini ilgilendiren futbolda da geliştirilmesinin sağlanmasıdır. Sırf şahsı ve grup çıkarları için, Türk toplumunun bir parçası, Türk sporu için 96 yıldır çaba gösteren, binlerce sporcu yetiştirip ülkenin başarısı için emek veren bir kulübün önünü kesmek için adaletin yanlı kullanılmasına engel olmanızdır.''
Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2003 Cuma 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 15:51:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?