3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Galatasaray Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti

Turkcell Süper Ligi'nde, sezonun ilk derbisinde Galatasaray, sahasında Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti.
 
Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, zorlu maçta elde ettikleri galibiyetin kendilerine büyük güç ve moral verdiğini ifade etti. Karşılaşmanın ilk yarısında yakaladıkları 3-4 net pozisyonu değerlendiremediklerini kaydeden Belçikalı teknik adam, "Oyunu burada koparabilirdik. İkinci devre taktiksel hatalardan dolayı bazı pozisyonlarda zorlandık ve maçı zora soktuk. Sonunda bu galibiyet bize güç verdi. Bizim öğrenmemiz gereken şu; sadece kalple değil, mantıkla da oynamamız gerekiyor. Böylece daha az hata yaparız'' dedi.
 
Arda'yı oyundan almasına taraftarların tepki göstermesiyle ilgili olarak da Gerets, "Arda hem yorulmuştu hem de devre arasında sakat olduğunu söyledi. Adale gruplarında zorlanma olduğunu belirtti. Sağlığı açısından onu değiştirmek gerekiyordu'' ifadelerini kullandı.
Belçikalı teknik adam, maçtan önce kendilerine eskortluk yaparken kaza geçiren polis memuruna geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyleyerek, "Maçta üstün olan taraf bizdik, birçok gol pozisyonuna girdik. Futbolun adaleti yerini buldu. Önemli bir galibiyet elde ettik. Önümüzdeki günlerde daha iyi olacağız. Şimdi önümüzde Trabzonspor maçı var. Bu maçtan da 3 puanla ayrılmak istiyoruz" dedi.
 
Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana da düzenlediği basın toplantısında karşılaşmanın hakemlerini eleştirdi. Derbi maçı kaybettikleri için üzgün olduklarını belirten Fransız teknik adam, "Hakemler hakkında hiçbir zaman konuşmadım. Fakat, bu maçta Nobre'ye yapılan ikinci harekette Song'un ikinci sarı kartı hak ettiğini düşünüyorum. Artık bundan sonra hakemlerin soyunma odasına gelip yeni FIFA kurallarını açıklamasını, izah etmesini istemiyorum. Çünkü, bunu saha içinde uygulamadıktan sonra maçtan önce gelip bunu bize izah etmelerinin anlamı olmadığını düşünüyorum. Her gitmek istediğimizde hakem tarafından durdurulduk. Hakem oyunun kurallarını düzgün uygulasaydı maçı kazanırdık. Bu akşam da en az iki oyuncu kırmızı kart görmeliydi" dedi.
 
Maç boyunca oyuncularının zaman zaman bireysel olarak hatalar yaptıklarını dile getiren Tigana, "Galatasaray ile aramızdaki fark, bizde 10 maç üst üste oynamış oyuncu olmaması. Onlar ise bir iki oyuncu dışında geçen sezondan beri beraberler. Biz de çalışarak istediğimiz seviyeye kısa sürede ulaşacağız. Geçen yıl ligi şampiyon Galatasaray'ın 26 puan gerisinde bitirdik. Şimdi yeni bir takım kurduk. Puan olarak çok büyük bir eksiğimiz yok, ama istenilen seviyeye henüz ulaşamadık" diye konuştu.
 
Tigana, üç büyük takımda teknik direktörlerin tartışılmasıyla ilgili bir soruya ise, "Üç kulübün hocası değişti zaten. Benim başıma daha böyle bir şey gelmedi. Şimdiye kadar hep ben çekip gittim. Böyle bir şey başıma gelirse de
bu tecrübedir. Ben çok savaşçı biriyimdir. Zor olunca daha motive olurum. O zaman dimağım daha dinç olur'' cevabını verdi.
 
Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner ise, yenildikleri için üzgün olduklarını belirterek, "Bize inanan, bizden galibiyet bekleyen camiamızı üzdüğümüz için üzgünüz. Ama önümüzdeki haftalarda lige ağırlığımızı koyacağız, herkes gerçek Beşiktaş'ı görecek" diye konuştu. Maçın hakemi Cüneyt Çakır'ı da eleştiren Öner, "Maçın hakemi, geçen sezonki Fenerbahçe-Galatasaray maçının ezikliğiyle sahaya çıktı, töhmeti altında kaldı. Song ve Sabri 90 dakika nasıl sahada kaldı, şaşırıyorum" ifadelerini kullandı.
 
Beşiktaşlı futbolcu Baki Mercimek de penaltı pozisyonunda topa müdahale ettiğini belirterek, penaltının kolay verildiğini söyledi.
 
Siyah-beyazlı takımın kaptanı İbrahim Üzülmez ise verilen penaltıda pozisyona yakın olduğunu ifade ederek, "Penaltı değil gibiydi. Bana ağır bir karar gibi geldi'' derken, Ricardinho ve Delgado'nun birlikte oynayıp, oynamayacağı yönündeki soruyu ise ''İyi futbolcu varsa sahaya süreceksin. Bence ikisi de oynar, ama hocanın takdiridir, buna saygı duymak gerekiyor'' diye cevap verdi.
 
Maçtaki tek golün sahibi olan Galatasaraylı Ümit Karan da ligdeki 100. golünü atmanın sevincinin yanı sıra babalık heyecanı yaşadığını söyledi. Eşinin bugün doğum yapacağını belirten golcü futbolcu, "100. golümü atmanın sevincini yaşarken başka bir heyecan içine girdim. 100. golü uzun zamandır bekliyordum. Geçen sezon bu golü atabilirdim, ama sakatlık yaşadım. Şimdi 100. golümü Beşiktaş maçında attım. Bu ayrıca beni çok sevindirdi'' dedi.
 
Karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır da iyi bir maç yönettiklerini, "Hata her zaman olur. Bu hataları en az seviyede tutmaya çalıştık. Biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. İyi bir maç yönettiğimizi düşünüyorum'' şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 11:03:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?