3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

'Herkes bildiği işle ilgilenmeli'

Milli Takımlar eski Teknik Direktörü Şenol Güneş, hayatının en mutsuz dönemini Milli Takım'dan ayrıldıktan sonra yaşadığını belirterek, "Dünya 3.'sü olduk niye 1. olamadık diye eleştirildim. Maaşımı almadığım Milli Takım'dan paracı diye kovuldum. Bu beni çok üzdü. Namusluları kötü gösterip, namussuzları gizliyoruz" dedi.
 
Memorial Hastanesi 11 Altın Adam Yarışması'nın onur konuğu Milli Takımlar Eski Teknik Direktörü Şenol Güneş, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Milli Takım teknik direktörünün görevinin oyuncu hazırlamak değil, hazır olan oyuncuyu oynatmak olduğunu belirten Güneş, "Bu konuda çok eleştiri aldım. Genç oyuncu oynatalım iyi olsun. İyi de bunun karşılığını nasıl ve ne zaman alacağız. Hazır olan oyuncu varken niye acemiyi koyalım. Ama genç futbolcu hazırsa o oynasın. Nasıl Galatasaray'da Carussa alınmış, ama Arda daha iyi olduğu için o oynuyor. O da genç. Yabancı geldi o oynayacak diye bir kural yok. Kim iyiyse o oynasın" diye konuştu.
 
Türk teknik direktörlere yabancı teknik direktörler kadar tolerans tanınmadığını belirten Güneş, Türk antrenörlerin değerini bilinmesi gerektiğini kaydetti. Brezilyalı teknik adam Lazaroni'nin Trabzonspor'dan gönderilmesinden sonra kendisine teklif gelip gelmediğiyle ilgili bir soru üzerine Güneş, "Hayır teklif gelmedi. Gelse de fark etmez. Trabzonspor'u ya da Türkiye'de bir takım çalıştırmayı düşünmüyorum. Hatta yanlış anlaşılır diye uzun bir zamandır Trabzon'a bile gitmiyorum" dedi.
 
Milli Takım'da devşirme oyuncuya karşı olduğunu belirten Güneş, "Türk futbolunda 6 yabancı oyuncu fazla, bence 3 yeterli. Yabancı oyuncuların Türk vatandaşlığına geçmesi bu kadar kolay olmamalı. Ben olsam Aurelio'yu Milli Takım'da oynatmazdım. Bizim gençlerimizin önünü kesiyor. Ancak bu karar, şu anki teknik direktörün tercihi. Bu nedenle kararına saygı duyuyorum" ifadelerini kullandı.
Milli Takım'da çeşitli dönemlerde farklı görevler üstlendiğini belirten Güneş, "Başarısızlığı her zaman kabullenirim ama paylaşmayı bilmiyoruz. Elimizde olanın kıymetini bilmiyoruz. Dünya 3.'sü olduk niye 1. olamadık diye eleştirildim. Şimdi Dünya Kupası'na katılabilmek için uğraşıyoruz. Maaşımı almadığım Milli takımdan paracı diye kovuldum. Bu beni çok üzdü. Namusluları kötü gösterip, namussuzları gizliyoruz" şeklinde konuştu.
 
Güneş, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçları sonunda Türkiye'nin grupta 1. olacağını, Yunanistan'ın ise 2. olacağını söyledi.
Bazı kulüp başkanlarının teknik direktörler hakkında olumsuz konuşması ya da 'O bu kulübü çalıştıramaz, bunu kaldıramaz şeklinde yorum yapmalarının çok saygısızca' olduğunu belirten Güneş, "Herkes bildiği işle ilgilenmeli. Bu kişilerin futbol kültürleri sıfır. Madem bizler bu işi yapamıyoruz. Takımı kendiniz çalıştırın o zaman. Böyle anlayıştan böyle sonuçlar çıkar" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2006 Çarşamba 14:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?