2
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

İl Spor Güvenlik Kurulu toplandı

Turkcell Süper Ligi'nin 6. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş arasında pazar günü oynanacak derbi öncesinde İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı.
 
İstanbul Valiliği'nde Vali Yardımcısı Ergun Güngör başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Genel Sekreteri Lütfi Arıboğan, Galatasaray Spor ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ve Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yücel de katıldı. Vali Yardımcısı Ergun Güngör, toplantı sonrası derbide alınacak tedbirler konusunda açıklamalarda bulundu. Beşiktaş taraftarına Ali Sami Yen Stadı'nın kapasitesinin yüzde 5'i olan bin 150 kişilik yer ayrıldığını belirten Vali Yardımcısı Güngör, "Müsabaya ait bileti olmayan hiçbir şahıs stat çevresinde oluşturulan dış arama noktalarından içeri alınmayacak. Karaborsa ve elden bilet satışına izin verilmeyecek. Bu konuda güvenlik görevlileri gerekli tedbirleri alacak. Kulüpler tarafından kendi seyircilerine toplu ve ücretsiz bilet verilmeyecek, deplasman müsabakalarına toplu gidiş organizasyonu yapılmayacak. Rakip takım taraftarları, toplu olarak güvenlik güçleri eşliğinde stada getirilmeyecek. Münferit olan stada gelen rakip takım seyircilerine UEFA kriterleri uyarınca güvenliği tam olarak sağlanmış stat kapasitesinin yüzde 5'i oranında yer ayrılacak. Beşiktaş taraftarına ayrılan biletler, bugün Biletix gişelerinde kimlik fotokopisi ibraz edilerek, bir kişi en fazla 2 bilet alacak şekilde satışa sunuldu. Müsabakada 2 bin 245 güvenlik görevlisi görev yapacak ve 56 kamerayla maç izlenecek. Müsabaka günü ilgili kurumların katılımıyla saat 9.00'da bir eşgüdüm toplantısı yapılacak. Maç sonrası da bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirilecek. Şeref tribününde seyretmek üzerine kendisine ismen davetiye verilen şahıslar bu davetiyeleri bir başka kişiye devredemeyecek. Stat kapıları saat 17.00'de açılacak" dedi. Güngör, ayrıca toplantıda 5149 sayılı kanuna muhalefet eden 38 kişiye 40 bin 52 YTL idari para cezası verildiğini sözlerine ekledi.
 
Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Yücel ise derbi maçın dostluk içinde fair-play kurallarına uygun geçmesini diledi.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 15:39:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?