3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Luciano F.Bahçe'ye veda etti

Kasıklarındaki sakatlığın uzun sürecek olması nedeniyle Fenerbahçe'deki sözleşmesi karşılıklı feshedilen Brezilyalı futbolcu Fabio Luciano, sarı-lacivertli kulübe veda etti.

Oğlu Jean Luca ile Samandıra Tesisleri'ne gelerek, teknik heyet, takım arkadaşları, tesis çalışanları ve gazetecilere veda eden Luciano, tedavisi için ülkesine gideceğini bildirdi.

Takım antrenman yaptığı sırada basın mensuplarına açıklama yapan Brezilyalı oyuncu, ''Tabii ki böyle ayrılmak beni üzüyor. Sakat bir şekilde takımıma yardım edemezken ayrılmak beni üzüyor. Özellikle Zico gibi bir teknik direktörle çalışamamak da beni ayrıca üzüyor. İyileşmek zorundayım. Önümde yeterli zamanım var. Ne kadar erken iyileşirsem o kadar iyi'' diye konuştu.

Brezilyalı oyuncu, kendisinin yerine takıma transfer edilen vatandaşı Edu Dracena'ya da övgüde bulunarak, ''Edu'yu 15-16 yaşından bu yana tanıyorum. Futbola beraber başladık. Gerçekten iyi bir futbolcu ve profesyonel. İyi bir karaktere sahip. Benim yerime alınabilecek en iyi futbolcuydu bence'' şeklinde konuştu.

''TARAFTARA VE CAMİAYA TEŞEKKÜR EDİYORUM''

Fenerbahçe'den çok mutlu ayrıldığını kaydeden Luciano, şunları söyledi:''Artık Brezilya'ya dönüyorum. Bir daha ne zaman dönerim bu şartlarda bilmiyorum. Burada kaldığım 3 yıl içerisinde çok güzel zamanlar geçirdim. Taraftara ve bütün camiaya çok teşekkür etmek istiyorum. 3 yıl boyunca güzel anlarımız, üzüntülü anlarımız oldu. Sonuçta buradan çok mutlu ayrılıyorum. Ama şu anda ayrılma zamanı. Buradaki herkesi çok seviyorum.''

Fenerbahçe forması için her zaman elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını kaydeden Brezilyalı futbolcu, şöyle devam etti:

''Her zaman Fenerbahçe forması için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Herkesin hataları olabilir. Ben de hata yapmışımdır. Sahaya çıktığım zaman Fenerbahçe formasını en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Bu da benim buradan ayrılırken içimin rahat ayrılmama neden oldu.''

''BEŞİKTAŞ'IN TEKLİFİNE SAYGI DUYUYORUM''

Luciano Türkiye'de herhangi bir takımdan ve Beşiktaş'tan teklif alıp almadığı yönündeki soruya şöyle yanıt verdi:

''Fenerbahçe'de geçirdiğim 3 yıldan sonra Fenerbahçe'den ayrılıp başka bir kulübe gitmek gibi bir düşüncem şu anda yok. Beşiktaş'ın teklifine de sonuna kadar saygı duyuyorum. Çok güzel günler geçirdim, bu güzel günlerden sonra Fenerbahçe'den başka bir kulüpte oynamaya şu anda niyetim yok.''

Brezilyalı oyuncu, ''Beşiktaş'tan teklif geldi mi?'' şeklindeki soruya, ''Teklifin gelip gelmediğinin şu anda konuşulmasını doğru bulmuyorum. Şu anda önemli olan benim iyileşmem, zamanı değil'' yanıtını verdi.

Herhangi bir takımla anlaşmadığını ifade eden Luciano, kendisi için öncelikle sakatlığının iyileşmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Oğlunu kucağına alarak gazetecilere el sallayan Luciano, ''Gazetecilere karşı da herhangi bir hatam olduysa özür dilemek istiyorum. Bazen istemediğim davranışlarda bulunabiliyorum. İçim rahat bir şekilde beni sevmeyen kişi olmadan herkesle dost olarak ayrılmak istiyorum'' dedi.

Bu arada, Luciano'nun vedası sırasında Samandıra Tesisleri'nde takım arkadaşları ve teknik heyet arasında duygusal anlar yaşandı.
aa
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2006 Cuma 13:08:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?