3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Rıza Çalımbay'dan açıklamalar

Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Çaykur Rizespor ile yollarını ayıran Güvenç Kurtar'ın kendisi hakkında yaptığı açıklamaları tecrübeli teknik adama yakıştıramadığını belirterek, "Bir yerlere geldiysem kendi emeğim ve çalışmamla geldim" dedi.
 
Çaykur Rizespor'da Güvenç Kurtar'ın görevden ayrılmasıyla birlikte gündeme gelen Rıza Çalımbay, hakkındaki iddiaları İHA muhabirine değerlendirdi. Güvenç Kurtar'ın açıklamalarına çok üzüldüğünü belirten Çalımbay, "Güvenç hocanın açıklamalarını bir antrenör olarak kendisine yakıştıramadım. Çünkü, kendisi çok sevdiğim ve zaman zaman görüştüğümüz bir büyüğümdü. Biz, onun söylediği gibi işleri yapacak karakterde birisi değiliz. Bir yerlere geldiysem kendi emeğim ve çalışmamla geldim" dedi.
 
Çaykur Rizespor'da çok güzel günlerinin geçtiğini ve Rize halkını çok sevdiğini ifade eden Rıza Çalımbay, Rize hakkında kötü şeyler konuşmasının söz konusu olmadığını kaydetti. Güvenç Kurtar görevinin başındayken kendisinin futbolcuları arayıp (Ben geleceğim, ona göre oynayın) dediği şeklindeki iddiaların kendisini çok üzdüğünü anlatan Çalımbay, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Açıklamalardaki gibi bir şeyi yapmam mümkün değil. Böyle bir şey yapacak adam değilim. Güvenç hoca başarılı olduktan sonra kimse ona (Git) demezdi. Güvenmeselerdi sezon başında onunla anlaşmazlardı. Güvenç hocaya güvendiler. Fakat başarısız olunca görevine son verdiler. Güvenç hoca istifa ettikten sonra iki gün üst üste Çaykur Rizespor Kulübü benimle görüştü. Fakat bazı nedenlerim olduğu için teklifi kabul etmedim. Güven hocanın söz konusu açıklamaları olmadan önce Çaykur Rizespor 2. Başkanı Erol Yıdırım'a (Teklifinizi kabul etsem Güvenç hoca ayrılmasını benden bilir) dedim. Bu konuşmamdan yaklaşık 1 saat sonra Güvenç Kurtar'ın o açıklamaları yaptığını öğrendim. Aklıma gelen, başıma geldi ve haklı çıktım. İyi ki görevi kabul etmemişim. Böyle bir yüklenmeyle göre devam etseydim Güvenç hoca haklı çıkacaktı. Çok haksız bir açıklama yaptı. Olayların tamamen dışında olmama rağmen beni bu olayların içine itti. Bunu kendisine yakıştıramadım".
 
Eski takımı Beşiktaş'ın durumunu da değerlendiren Rıza Çalımbay, Siyah-beyazlıların çok iyi bir kadroya sahip olmasına rağmen hala bir takım olamadığını belirtti. Çalımbay, "Beşiktaş'ta aynı tip oyuncular çok fazla. Bu yüzden bocalıyorlar ve takım oyunu oynayamıyorlar. Sahada ısıran bir takım yok. Kadro sürekli değişim içinde. Transferlere çok para harcadılar ve iyi oyuncular alındı ama oturmuş bir takım görüntüsü vermiyorlar. Önümüzdeki 2-3 hafta Beşiktaş'ın Avrupa ve ligdeki geleceğini belirleyecektir" diye konuştu.
Kendi döneminde kulübün bütçesine göre transferler yapıldığını ifade eden Rıza Çalımbay, "En büyük transferimiz Ailton oldu. Onu da yönetim çok istedi ve beni de ikna ettiler. Ailton'a verdikleri para da Delgado'ya verdiklerinin yarısıydı. Benim yaptığım transferlerden Youla ve diğerleri kulübe para kazandırdı. Fakat, kendileri büyük uğraşlar sonunda transfer ettikleri Ailton'dan çok büyük zarar ettiler. Yapılan transferler konusunda geçen sene ile bu sene arasında büyük uçurum var. Fakat, alınan sonuçlar ortada. Yabancı antrenör olduğu için Tigana'ya bizden daha fazla sabrederler. Biz geçen sene Avrupa'da 4 maç oynadık. Vaduz ve Malmö'yü eledik. Ligde de inişli çıkışlı grafik çizdik. İyiye doğru gidiyorduk. Fakat, Kayserispor beraberliğinin ardından yollarımızı ayırdık. Tigana'ya kolay kolay göndereceklerini sanmıyorum. Bize 10 sabrediyorlarsa Tigana'ya 50 sabrederler. Ama Beşiktaş'ın sabrı yok. Çünkü, yönetim ve taraftar uzun süredir şampiyonluk yaşamadı. Önümüzdeki 2-3 hafta, Beşiktaş'ın geleceğini belirleyeceği için çok önemli. Bu kadro benim elimde olsa kesinlikte daha başarılı işler yapardım. Belki, daha değişik transferler yapardık ve başarılı olurduk" dedi.
 
Beşiktaş'ın en iyi transferinin Nobre olduğunu ifade eden Çalımbay, Tümer'in gitmesinin ise çok büyük bir hata olduğunu belirterek, "İyi bir Tümer, her zaman Beşiktaş'a maç kazandırır" şeklinde konuştu.
 
Yerli teknik direktörlere yabancılara olduğu kadar fırsat verilmemesinden yakınan Rıza Çalımbay, "Beşiktaş'a Del Bosque ayrıldıktan sonra Rize'den geldim. Takım çok kötü bir durumdaydı. 17 maçta bir mağlubiyet aldım, ikinci yarıyı lider tammaladık. Fakat, bize sabretmiyorlar. Bir iki düşüş yaşanınca panik havasında fatura bize kesiliyor. Yabancı bir hocayı getiriyorlar. Yerli hocalarının takıma getirdiği olumlu havaya en son örnek Ziya Doğan. Trabzonspor'un başına geldiği ilk maçta herşey bir anda değişti. Biraz sabredilirse herşey düzene girer ama su sabır yok. Eğer yerli hocaysan hiçbir sabır yok" ifadelerini kullandı.
 
Beşiktaş'ta önümüzdeki dönemde tekrar görev yapabileceğini kaydeden Rıza Çalımbay, "Ben Beşiktaşlıyım. Ayrılırken de bir gün döneceğimi söyledim. Beşiktaş'ta tek hatam başkana çok inanmam oldu. Malmö maçından sonra istifa etmiştim. Başkan, sonuna kadar benimle olacağını söyleyip (Benle geldin, benle gidersin) dedi. Onu yarı yolda bırakamazdım. Sonra 1 galibiyet 1 beraberlik aldık ve herşey değişti. Beşiktaş'a kırgın olamam ve yönetime kırgınım. Beşiktaş'a tekrar dönerim. Belki yönetici olarak belki de teknik direktör olarak" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2006 Perşembe 15:40:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?