30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Sokak çocukları sahaya iniyor

Türkiye'de yaklaşık 10 bini bulduğu sanılan sokak çocuklarına yönelik rehabilitasyon ve topluma kazandırma çalışmaları sürüyor. Sokak Çocukları Meslek Edindirme Merkezi (İSMEM), 3 -4 Ekim tarihlerinde I. Sokak Çocukları Futbol Turnuvası'nı gerçekleştirecek. Turnuvada, UMATEM'de tedavi gören çocuklar da mücadele edecek.

Geleneksel hale getirilmesi düşünülen turnuvanın amacı; İstanbul’da sokak çocukları alanında çalışan kurumlar arası dayanışmayı geliştirmek ve kamu oyu oluşturmak.

Turnuvaya İstanbul’da sokak çocukları alanında hizmet veren 6 kurum katıldı: İSMEM, Ağaçlı Çocuk ve Gençlik Merkezi, Florya Çocuk ve Gençlik Merkezi, Rotary Çocuk Evi, Samandıra Yetiştirme Yurdu ve UMATEM.

A ve B grubu olarak iki grupta yapılan mücadelelerde ilk gün sürpriz sonuçlar alındı. Sabah yapılan Ağaçlı Çocuk ve Gençlik Merkezi ile UMATEM arasındaki maç 31-1 bitince UMATEM turnuvadan çekildiğini duyurdu.

Maçlar sonunda yarı finale çıkmayı kazanan takımlar belli oldu. Buna göre; Ağaçlı Çocuk ve Gençlik Merkezi, Florya Çocuk ve Gençlik Merkezi, İSMEM ve Samandıra Yetiştirme Yurdu yarı finale çıkmaya hak kazandılar.

Zeytinburnu Çırpıcı Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen turnuva 4 Ekim günü yapılacak yarı final ve final maçları ile son bulacak.



Bugün yapılan maçlar ve sonuçlar ise şunlar:

Ağaçlı Çocuk ve Gençlik Merkezi 31 - UMATEM 1

Ağaçlı Çocuk ve Gençlik Merkezi 15 - Florya Çocuk ve Gençlik Merkezi 7

İSMEM 23 - Rotary Çocuk Evi 3

İSMEM 9 - Samandıra Yetiştirme Yurdu 2

Samandıra Yetiştirme Yurdu 7 - Rotary Çocuk Evi 6


Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2005 Salı 13:17:27
Güncelleme :5 Ekim 2005 Çarşamba 06:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?