3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Süpermaraton Taksim'de start aldı

Karadeniz'e kıyısı olan 7 ülke master atletlerinin katılımıyla Karadeniz çevresinde koşulacak toplam 4 bin 500 km mesafeli Uluslararası Karadeniz Süpermaratonu, Taksim Atatürk Anıtı önünde verilen startla başladı.
 
İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü ile Moskova Uluslararası Süpermaraton Birliği tarafından düzenlenen organizasyona Türkiye ile birlikte Rusya, Ukrayna, Bulgaristan, Romanya, Moldova ve Gürcistan'dan 35-65 yaş grubundaki 35 sporcu katılıyor. Her sporcunun günde ortalama 10 kilometre koşacağı ve bayrak koşusu şeklinde geçecek organizasyonda, sporcular her gün 200-300 kilometre olmak üzere toplamda 4 bin 500 kilometre mesafe katedecek. Atletler, Türkiye'den çıkıp sırasıyla Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Rusya, Gürcistan'ı geçerek Türkiye'de yine İstanbul'da koşuyu tamamlayacak. Uluslararası Karadeniz Süper Maratonu, 10 Ekim'de sona erecek.
Uluslararası Karadeniz Süpermaraton Türkiye Komitesi Başkanı Turgut Gür, bu koşunun tarihte koşulmuş en uzun 6. mesafe olacağını belirterek, "7 ülke sporcularının katıldığı bu organizasyon dünyada bu anlamda ilk olma özelliği de taşıyor. Önümüzdeki yıllarda Karadeniz Süpermaratonu'nu geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz. Atletler 4 bin 500 kilometre koşacaklar. Bu organizasyonla Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerdeki insanlar arasında barış, dostluk ve kardeşliği geliştirmek hedefliyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2006 Cumartesi 12:01:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali Necipoğlu IP: 193.255.58.xxx Tarih : 16.09.2006 15:54:28
Haber başlığını görünce üzüldüm. 'Süpermaraton Taksim'de start aldı' Süpermaraton Taksim'de başladı' demek daha güzel olmaz mıydı? Dilimizin kıymetini bilelim. Unutmayın bir ülkeyi ele geçirmek isteyenler ilk önce o ülkenin dilini ele geçirirler.