2
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

TFF seminer düzenleyecek

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 5 ve 6 Ekim tarihlerinde Ataköy Olimpiyatevi'nde 'FIFA Mevzuatı ve Futbolcu-Kulüp İhtilafları' konulu bir seminer düzenleyecek.
 
Seminere profesyonel liglerde mücadele eden tüm kulüplerin hukukçu yönetim kurulu üyeleri ile profesyonel çalışanları davet edildi. Saat 11.00'de başlayacak semineri 8 yıl boyunca FIFA Oyuncu Komitesi başkanlığı yapmış olan İtalyan avukat Gianpaolo Monteneri verecek.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 18:44:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Izzet HAMLE IP: 85.103.86.xxx Tarih : 7.10.2006 21:29:35
Bay Monteneri, Trabzonspor'un Lecce Kulübünden alacağı tazminat, UEFA ve FIFA'nın yıllardan beri süregelen uygulamasına göre (UEFA tazminat hesaplama sistemi) 5.000.000. USD (beş milyon dolar)tutarken Italyan kulübünün teklif ettiği fakat Trabzonspor tarafından reddedilen 180.000.USD'yi aynen kararına geçirip, Trabzonspor tarafından bu karar aleyhine dava açıldığında kararı iptal eden fakat yeni bir karar almamakta direnen Oyuncu Staütüsü'nün başkanı idi. Sırf İtalyan Kulübünü kollamak adına, ilk kararını iptal ettikten sonra aynı konuda karar almamak için elinden gelen tüm çabayı göstermiştir. İlk 180.000. USD'lik karar iptal edildikten sonra, FIFA Oyuncular Statüsü Başkanı olarak imzaladığı yazıyla, konu bizim için kapanmıştır şeklindeki beyanıyla, hem FIFA statüsüne aykırı davranmaktan ve hem de tarafsızlığını yitirdiğini ifşa etmekten çekinmemiştir. "Konu bizim için kapanmıştır" kararına karşı açılan davad ise, "bu karar Oyuncluar Statüsü'nün resmi kararı değildir" şeklinde savunma yapmış ve böylelikle niyetinin ve tüm çabasının, Italyan Kulübüne karşı karar vermemek olduğunu ifşa etmiştir... Anılan davada yüzü "kıpkırmızı" kesilen Bay Monteneri, bu dava neticesinde "resmi bir karar" almak zorunda kalmıştır. Tabi olarak bunca yıl Trabzonsporu FIFA statüsünü ihlal ederek oyalamaya çalışan Bay Monteneri, yeni kararında da konunun FIFA için kapandığını bildirmiştir. Bu karara karşı da dava açılmıştır. İsviçre Zürih Mahkemesi önünde yapılan ön duruşmada yaşananları öğrenmek isteyenler yukarıdaki e-mail vasıtasıyla irtibata geçebilirler. Bay Monteneri'nin nasıl olup da böyle bir konferans teklifini kabul ettiğini merak etmemek elde değil...