3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Ümit Özat, kura çekimini değerlendirdi

Fenerbahçe kaptanı Ümit Özat, Milli Takım'ın 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'ndaki eşleşmelerini değerlendirdi. Ümit Özat, ay-yıldızlı ekibin gruptan çıkacağına inandığını söyledi.
Sarı-lacivertli takımın milli futbolcusu Ümit Özat, Dereağzı Tesisleri'nde yapılan antrenmanın ardından düzenlediği basın toplantısında, 2008 Avrupa Şampiyonası grup elemeleri kura çekimini değerlendirdi. Tecrübeli futbolcu, "Geçmiş dönemdeki kura, gruptan çıkabileceğimiz bir kuraydı ama çıkamadık. Bugün ortaya çıkan kura, bir önceki gruba göre daha rahat bir grup diye düşünüyorum. Ama maç sahada oynanarak kazanılır. Yunanistan ile aynı gruba düşmek enteresan ama 2 maçta da iyi ilişkiler içinde ayrıldık. Yunanistan ve Norveç bizi zorlayacak takımlar diye düşünüyorum. Milli Takım'ın bu gruptan çıkacağını ümit ediyorum. Son 3 turnuvaya da katılmadığımıza göre bu şansı iyi değerlendirip bu gruptan çıkmamız gerekli" dedi.

Dünya futbolunun yeni bir jenerasyona tanık olduğuna dikkat çeken tecrübeli futbolcu, "Bulgaristan bunun iyi bir örneği. Moldova ve Malta ne kadar kapalı bir kutu da olsa Moldova, Rus ekolünden geliyor, çok koşuyorlar. Norveç'in çoğu futbolcusu İngiltere'de oynuyor. Yunanistan yaşlı bir takım olmasına rağmen, birbirini tanıyan oyunculardan kurulu, grubun nasıl nitelendirildiği değil, bizim açımızdan nasıl biteceği önemli. Biz bu gruptan çıkabilecek güçteyiz. Başaracağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Türkiye'nin ceza alması durumunda maçlarını deplasmanda oynayacak olmasıyla ilgili bir soruya ise Ümit Özat, "Ceza da alsak dünyanın neresinde olursa olsun bu rakiplerimizi yenebilecek güçteyiz. Mutlaka kendi sahamızda oynamak avantaj olurdu ama dışarıda oynamak zorunda kalırsak bizi çok fazla etkileyeceğini düşünmüyorum" şeklinde cevap verdi.
Ümit Özat, elverişsiz hava şartları sebebiyle lige ara verilmesiyle ilgili olarak da, "Geçmişte bununla ilgili kendime ait düşüncelerim vardı. Ligler, Eylül başı başlasa ara verilmeden devam edilse meteorolojiden alınacak verilere göre bu tür zamanlarda 10-15 gün sarkma olabilirdi. Hem 1 ay hem de 10 gün sarkma olunca gerçi ligi sıkıştırmak gibi bir acelemiz olmadığı için federasyon sağlıklı bir karar aldı diye düşünüyorum. Salı günü kupa maçımız var. Kayseri Erciyesspor zorlu takımlardan birisi. Zor hava şartlarında olacağını düşünüyorum.Yolumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ümit Özat, ligdeki yabancı oyuncu sayısıyla ilgili bir soru üzerine ise, "Herkesin kendine göre fikirleri var. Şu anki konumum bu konuya yorum getirmek için uygun değil. Büyüklerimiz kendi aralarında sağlıklı karar alır diye düşünüyorum. Umarım Türk futbolu için hayırlısı ne ise o karar alınır" dedi.

Ligde yaşanan çekişme ile ilgili olarak da Ümit Özat, "Maçlar zor geçiyor. 4 puan fark bizim için sadece 1 veya 2 maçlık bir avantaj. Biz bu avantajın rahatlığıyla maçları kazanmak istiyoruz. Matematiksel olarak hiçbir zaman şampiyonluğu garanti altına almadığımız sürece, Fenerbahçe'yi bu şekilde göstermek mutlaka takımın gücü adına bizlere onur verici bir şey ama diğer anlamda da şampiyonluğu garanti gibi görmek rakiplerimize saygısızlık ve mantıksızlık olur" diye konuştu.

Sarı-lacivertli takımın kaptanı Ümit Özat, takımdaki genç oyuncularla ilgili soruya ise, "Son 10-15 senede genç futbolcuları 18'de bulunduran bir kadroya sahibiz. Kadromuzda Mahmut, Olcan, Can, Semih, Gürhan var. Zamanla onların da takıma katkı sağlayacağını düşünüyorum. Onlar da çalışmalarının semeresini kadroya girerek alacaklar" diye cevap verdi.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 23:25:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?